SPORT

SPORT

sport blijft betaalbaar voor iedereen

Sport is in ons aller belang

De bal moet rollen, wachtlijsten in de sport horen daar niet bij. Sporten is goed en moet toegankelijk zijn en blijven, voor iedereen, en dat kan, vindt Stadsbelang Utrecht. Sportlocaties en sportvelden kunnen bijvoorbeeld veel beter benut worden, daar moet veel slimmer en effectiever mee om worden gegaan.

Sportverenigingen moeten ook zelf meer de regie kunnen nemen op een gezonde exploitatie van hun club. Om daar een handje bij te helpen stelt Stadsbelang Utrecht dat de huur voor sportaccommodaties en gebouwen de komende vier jaar bevroren wordt en dat reclamemogelijkheden worden uitgebreid.

Met meer eigen inkomen kunnen sportverenigingen er toe bijdragen dat sport ook betaalbaar blijft, voor iedereen. Ook hier kan de gemeente een handje helpen want volgens Stadsbelang Utrecht moeten ook Utrechters met een laag inkomen zich bij een sportvereniging kunnen aansluiten. Wij zijn er daarom voorstander van om de inkomensgrens voor gebruik van de U-pas op te trekken naar 125% van het sociaal minimum.

Recente artikelen

Een extra treinspoor naar Utrecht?

Stadsbelang Utrecht meent dat de eerste plannen in het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport niet visionair genoeg zijn. Er wordt in de plannen aangehaakt op de bestaande knooppunten. Stadsbelang Utrecht [...]

Deel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Simpel, Duidelijk en Utregs.
  Ontvang Stadsbelang Nieuwsflitsen
  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.
  © 2023 Stadsbelang Utrech Alle rechten voorbehouden
  Gemaakt door Bridge Marketing

  Stadsbelang nieuwsflitsen

  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.

  Vriendje van Stadsbelang Utrecht worden

  Vrienden van Stadsbelang Utrecht de manier om Stadsbelang Utrecht te steunen, de partij die er niet alleen is voor de bewoners en ondernemers, maar ook door de bewoners en ondernemers. Stadsbelang Utrecht wil dichtbij haar bewoners staan, want zij maken en zijn de stad.