Sport is in ons aller belang

De bal moet rollen, wachtlijsten in de sport horen daar niet bij. Sporten is goed en moet toegankelijk zijn en blijven, voor iedereen, en dat kan, vindt Stadsbelang Utrecht. Sportlocaties en sportvelden kunnen bijvoorbeeld veel beter benut worden, daar moet veel slimmer en effectiever mee om worden gegaan.

Sportverenigingen moeten ook zelf meer de regie kunnen nemen op een gezonde exploitatie van hun club. Om daar een handje bij te helpen stelt Stadsbelang Utrecht dat de huur voor sportaccommodaties en gebouwen de komende vier jaar bevroren wordt en dat reclamemogelijkheden worden uitgebreid.

Met meer eigen inkomen kunnen sportverenigingen er toe bijdragen dat sport ook betaalbaar blijft, voor iedereen. Ook hier kan de gemeente een handje helpen want volgens Stadsbelang Utrecht moeten ook Utrechters met een laag inkomen zich bij een sportvereniging kunnen aansluiten. Wij zijn er daarom voorstander van om de inkomensgrens voor gebruik van de U-pas op te trekken naar 125% van het sociaal minimum.