Zorgen om parkeerdruk KPN campus

Zorgen om parkeerdruk KPN campus

Omwonenden van de te realiseren campus op het voormalig KPN terrein hebben voor een deel gelijk gekregen van de Raad van State. Het campus komt aan de Fokkema Andrealaan en Rubenslaan in Utrecht Oost. De bewoners vrezen voor te veel parkeerdruk door de nabijheid van het Diaconessenhuis. De Raad van State geeft hen gelijk wat betreft dat er ‘onvoldoende geformuleerd is dat het aantal parkeerplaatsen voldoet aan de gemeentelijke norm.’

Fractievoorzitter Cees Bos had het college hier in 2014 reeds op aangesproken. Hij merkte op dat er volgens het gemeentelijke norm 80 parkeerplekken te weinig ingepland stonden. Bos: ”Het later alsnog realiseren van de parkeerplaatsen maakt dat het plan duurder wordt en economisch minder haalbaar. Wij stellen voor dat de maximale bouwhoogte van de parkeergarage als vast gegeven wordt aangehouden en SSH de ontbrekende parkeerplekken realiseert op eigen terrein.”

De fractievoorzitter merkte tevens op dat het bestemmingsplan minder flexibel mag worden opgesteld wat betreft de plek en de hoogte van de gebouwen. Nu geeft dit onzekerheid naar de omwonenden en het Diaconessenhuis toe.

Recente artikelen

Een extra treinspoor naar Utrecht?

Stadsbelang Utrecht meent dat de eerste plannen in het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport niet visionair genoeg zijn. Er wordt in de plannen aangehaakt op de bestaande knooppunten. Stadsbelang Utrecht [...]

Deel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Simpel, Duidelijk en Utregs.
  Ontvang Stadsbelang Nieuwsflitsen
  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.
  © 2023 Stadsbelang Utrech Alle rechten voorbehouden
  Gemaakt door Bridge Marketing

  Stadsbelang nieuwsflitsen

  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.

  Vriendje van Stadsbelang Utrecht worden

  Vrienden van Stadsbelang Utrecht de manier om Stadsbelang Utrecht te steunen, de partij die er niet alleen is voor de bewoners en ondernemers, maar ook door de bewoners en ondernemers. Stadsbelang Utrecht wil dichtbij haar bewoners staan, want zij maken en zijn de stad.