Winkelcentrum De Gaard, Utrecht blijft bouwen

Winkelcentrum De Gaard, Utrecht blijft bouwen

Wat winkelcentrum De Gaard betreft kan er beter besloten worden om de huidige overeenkomst te ontbinden en aan de tekentafel een nieuw, kleiner ontwerp te maken. Qua winkelen en inkopen doen is de wereld ingrijpend veranderd de afgelopen jaren.  22 Procent van de consumentenbestedingen vindt op dit moment via internet plaats. Zeker in de non-food sector is het een survival of the fittest.

Ander beleid

Dit wetende is Stadsbelang Utrecht van mening dat het beleid op het gebied van winkelcentra beter aangepast kan worden. Cees Bos, fractievoorzitter: ”Het beleidskader voor uitbreiding van detailhandel in Utrecht is achterhaald. Het ontwikkelingskader Detailhandel stamt uit 2012 en is gebaseerd op cijfers uit 2010.”

Leegstand

In Utrecht staan er winkelpanden leeg. Dat is zo in het winkelcentrum Overvecht,  Winkelcentrum Kanaleneiland, aan de Amsterdamsestraatweg, maar ook in de binnenstad. Vastgoed- en retailspecialisten roepen dat de plannen voor een megavolume aan winkels in Leidsche Rijn Centrum nutteloos zijn. De winkelcentra Overvecht en Kanaleneiland zien wijselijk af van de in het ontwikkelingskader detailhandel genoemde uitbreidingsopgaaf.
Bos: ”Het is tijd dat Utrecht eens stopt met inzetten op ongebreideld bouwen, stopt met bouwen voor de leegstand, stopt met handelen vanuit fossiele kaders van het ontwikkelingskader, een ontwikkelingskader dat het winkellandschap als ook de individuele ondernemers schade doet.”

Recente artikelen

Een extra treinspoor naar Utrecht?

Stadsbelang Utrecht meent dat de eerste plannen in het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport niet visionair genoeg zijn. Er wordt in de plannen aangehaakt op de bestaande knooppunten. Stadsbelang Utrecht [...]

Deel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Simpel, Duidelijk en Utregs.
  Ontvang Stadsbelang Nieuwsflitsen
  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.
  © 2023 Stadsbelang Utrech Alle rechten voorbehouden
  Gemaakt door Bridge Marketing

  Stadsbelang nieuwsflitsen

  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.

  Vriendje van Stadsbelang Utrecht worden

  Vrienden van Stadsbelang Utrecht de manier om Stadsbelang Utrecht te steunen, de partij die er niet alleen is voor de bewoners en ondernemers, maar ook door de bewoners en ondernemers. Stadsbelang Utrecht wil dichtbij haar bewoners staan, want zij maken en zijn de stad.