Windmolens niet in Rijnenburg

Windmolens niet in Rijnenburg

Iedereen weet dat windmolens een enorme bijdrage kunnen leveren aan een duurzame samenleving. Windmolens zijn enorm groot, meer dan 150 meter hoog. Ze veroorzaken slagschaduw, horizonvervuiling en gebrom. Die wil je niet in je achtertuin!

Op het gebied van het plaatsen van windmolens speelt zich de afgelopen jaren een verhitte discussie af over leefbaarheid versus duurzaamheid. Ook in de Utrechtse gemeenteraad. Dit heeft er in 2014 toe geleid dat plaatsing van windmolens op het industrieterrein Lage Weide niet is doorgegaan omdat dit veel te dicht op woonwijken is.

 

Rijnenburg, luisteren naar belanghebbenden

Er wordt onderzoek gedaan naar de plaatsing van een zogeheten energielandschap in de polder Rijnenburg. Een gebied vlakbij Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern waar gemeente Utrecht woningen wil gaan bouwen. In dit onderzoek wordt ook gekeken naar het plaatsen van windmolens. Veel inwoners uit De Meern en Leidsche Rijn, maar ook inwoners van IJsselstein en Nieuwegein, vrezen dat de windmolens te dicht bij hun woning komen te staan, waardoor ze er behoorlijk last van kunnen krijgen. Zij willen dit niet, maar voelen zich niet gehoord.

Fractievoorzitter Cees Bos: “Stadsbelang Utrecht vindt dat op het grondgebied van Utrecht plaats moet zijn voor het inrichten van energielandschappen. Dit landschap moeten ruimte bieden voor opwekking van duurzame stroom. Windmolens horen daarbij, maar niet in de buurt van bewoonde gebieden. Wij zijn verbaasd over het feit dat D66, GroenLinks VVD en SP wel overwegen de windmolens te plaatsen bij bewoond gebied, zoals Rijnenburg.”

Recente artikelen

Een extra treinspoor naar Utrecht?

Stadsbelang Utrecht meent dat de eerste plannen in het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport niet visionair genoeg zijn. Er wordt in de plannen aangehaakt op de bestaande knooppunten. Stadsbelang Utrecht [...]

Deel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Simpel, Duidelijk en Utregs.
  Ontvang Stadsbelang Nieuwsflitsen
  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.
  © 2023 Stadsbelang Utrech Alle rechten voorbehouden
  Gemaakt door Bridge Marketing

  Stadsbelang nieuwsflitsen

  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.

  Vriendje van Stadsbelang Utrecht worden

  Vrienden van Stadsbelang Utrecht de manier om Stadsbelang Utrecht te steunen, de partij die er niet alleen is voor de bewoners en ondernemers, maar ook door de bewoners en ondernemers. Stadsbelang Utrecht wil dichtbij haar bewoners staan, want zij maken en zijn de stad.