Wim Oostveen treedt tijdelijk terug als raadslid van Stadsbelang Utrecht

Wim Oostveen treedt tijdelijk terug als raadslid van Stadsbelang Utrecht

Recente zakelijke ontwikkelingen hebben raadslid Wim Oostveen doen besluiten tijdelijk terug te treden als raadslid van Stadsbelang Utrecht. Hij zal zich de komende tijd gaan richten op meerdere nieuwbouwprojecten alsook op enkele juridische procedures die daarmee samenhangen. Ondanks dat hij van mening is dat er geen directe juridische gronden zijn voor het terugtreden, lijkt het Wim Oostveen gepast dit te doen.

Aanleiding
De aanleiding voor het tijdelijk neerleggen van zijn functie als raadslid ligt op het vlak van de integriteitvraag die zou kunnen worden gesteld bij rechtshandelingen waartoe Wim Oostveen als bestuurder van Ovast Rijnvliet en Ovast Ontwikkeling op korte termijn moet overgaan. Dit in verband met geplande grondaankopen. Oostveen wenst hierin vrij van discussie te kunnen handelen.

Wim Oostveen: “Ik ben gekozen om de belangen van Utrechters te vertegenwoordigen, daar geef ik zo goed als mogelijk invulling aan. De grens tussen de rol als raadslid en die van ondernemer, is steeds duidelijker geworden. Daar ben ik de commissie Addink, alsook professor Boogers dankbaar voor. Omdat mijn zakelijke belangen nu voorrang vereisen, kan het op dit moment niet meer gecombineerd worden met mijn raadslidmaatschap.”

Ondersteuning
Stadsbelang Utrecht heeft zich laten informeren over het tijdelijke terugtreden van Oostveen als raadslid. Zowel burgemeester Jan van Zanen, alsook professor Marcel Boogers heeft aangegeven dat het tijdelijk terugtreden als raadslid mogelijk is.
Fractievoorzitter Cees Bos: ”Wij hebben de burgemeester daarom gevraagd ons te adviseren over en te begeleiden op welke wijze het tijdelijk terugtreden als raadslid vormgegeven kan worden. Tevens willen wij weten hoe Wims terugkeer als volwaardig lid van de gemeenteraad kan worden bewerkstelligd wanneer de tijd er weer rijp voor is. Hierover worden wij geïnformeerd.”

Stadsbelang Utrecht respecteert de beslissing van Wim Oostveen.

 

 

Recente artikelen

Een extra treinspoor naar Utrecht?

Stadsbelang Utrecht meent dat de eerste plannen in het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport niet visionair genoeg zijn. Er wordt in de plannen aangehaakt op de bestaande knooppunten. Stadsbelang Utrecht [...]

Deel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Simpel, Duidelijk en Utregs.
  Ontvang Stadsbelang Nieuwsflitsen
  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.
  © 2023 Stadsbelang Utrech Alle rechten voorbehouden
  Gemaakt door Bridge Marketing

  Stadsbelang nieuwsflitsen

  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.

  Vriendje van Stadsbelang Utrecht worden

  Vrienden van Stadsbelang Utrecht de manier om Stadsbelang Utrecht te steunen, de partij die er niet alleen is voor de bewoners en ondernemers, maar ook door de bewoners en ondernemers. Stadsbelang Utrecht wil dichtbij haar bewoners staan, want zij maken en zijn de stad.