Na jarenlang uitstel is het zover: deze week is er begonnen met de sloop van het restaurant Rhenomare en de timmerfabriek van Van den Brandhof. Ontwikkelaar Sustay vangt naar verwachting in de zomer aan met de bouw en de eerste opleveringen zijn een jaar later gepland.

Onvermijdelijk gaat de sloop van de gebouwen gepaard met bouwverkeer bij de Meernbrug. De gebouwen staan direct aan het kruispunt bij de brug die veel gebruikt wordt door auto’s en fietsers.

Cees Bos van Stadsbelang Utrecht (SBU) vraagt zich af of dat goed geregeld is: ”We vinden het belangrijk dat de veiligheid geborgd is van het langskomende verkeer van en naar de Meerndijk en op de busbaan. Vooral tijdens spitstijden als hordes fietsende kinderen langskomen op weg naar school. Het inzetten van verkeersregelaars is wellicht aan de orde. ”

Ook vraagt Bos zich af of de omliggende straten hinder gaan ondervinden van de werkzaamheden en of ze goed ontsloten blijven. Tijdens de commissievergadering van Stad en Ruimte as donderdag gaat SBU mondelinge vragen stellen aan de wethouder hierover.