Voorzichtig bij sloop Rhenomarehoek!

Voorzichtig bij sloop Rhenomarehoek!

Na jarenlang uitstel is het zover: deze week is er begonnen met de sloop van het restaurant Rhenomare en de timmerfabriek van Van den Brandhof. Ontwikkelaar Sustay vangt naar verwachting in de zomer aan met de bouw en de eerste opleveringen zijn een jaar later gepland.

Onvermijdelijk gaat de sloop van de gebouwen gepaard met bouwverkeer bij de Meernbrug. De gebouwen staan direct aan het kruispunt bij de brug die veel gebruikt wordt door auto’s en fietsers.

Cees Bos van Stadsbelang Utrecht (SBU) vraagt zich af of dat goed geregeld is: ”We vinden het belangrijk dat de veiligheid geborgd is van het langskomende verkeer van en naar de Meerndijk en op de busbaan. Vooral tijdens spitstijden als hordes fietsende kinderen langskomen op weg naar school. Het inzetten van verkeersregelaars is wellicht aan de orde. ”

Ook vraagt Bos zich af of de omliggende straten hinder gaan ondervinden van de werkzaamheden en of ze goed ontsloten blijven. Tijdens de commissievergadering van Stad en Ruimte as donderdag gaat SBU mondelinge vragen stellen aan de wethouder hierover.

 

Recente artikelen

Een extra treinspoor naar Utrecht?

Stadsbelang Utrecht meent dat de eerste plannen in het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport niet visionair genoeg zijn. Er wordt in de plannen aangehaakt op de bestaande knooppunten. Stadsbelang Utrecht [...]

Deel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Simpel, Duidelijk en Utregs.
  Ontvang Stadsbelang Nieuwsflitsen
  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.
  © 2023 Stadsbelang Utrech Alle rechten voorbehouden
  Gemaakt door Bridge Marketing

  Stadsbelang nieuwsflitsen

  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.

  Vriendje van Stadsbelang Utrecht worden

  Vrienden van Stadsbelang Utrecht de manier om Stadsbelang Utrecht te steunen, de partij die er niet alleen is voor de bewoners en ondernemers, maar ook door de bewoners en ondernemers. Stadsbelang Utrecht wil dichtbij haar bewoners staan, want zij maken en zijn de stad.