RhenomareOp de plek waar het afgebrande restaurant Rhenomare ligt in de Meern komen huurwoningen in de vrije sector. Op de hoek van de Rijksstraatweg en de Meerndijk bouwt projectontwikkelaar Sustay 39 appartementen, 10 herenwoningen en 14 hofwoningen.
Stadsbelang Utrecht (SBU) is blij dat er schot in de zaak is gekomen. Het afgebrande restaurant is een storend element in het centrum van het dorp. Fractievoorzitter Cees Bos:”Het is jarenlang een lelijke puist geweest. Gelukkig is er nu zicht op fijne nieuwbouw. De Meern heeft er baat bij.”
Omdat het oplossen van de situatie een verkiezingsbelofte is geweest van SBU heeft de partij vanaf het begin ingezet op het oplossen van het probleem dat zich voordeed tussen de gemeente en de voormalige ontwikkelaar. Bos:”Er is een ontwikkelaar gevonden die het gestrande project heeft vlotgetrokken. De gemeente heeft zich op aandringen van SBU soepeler opgesteld dan voorheen.”
De partij heeft aan de wethouder gevraagd om gemeentelijke belemmeringen weg te nemen. Het afgelopen anderhalf jaar heeft Cees Bos gesprekken gevoerd met de wethouder, de eigenaar van de grond en andere belanghebbenden. Bos:”We zijn tevreden met het resultaat dat er nu ligt.”

Artikel in De Brug