Verhuis sportvelden Nieuw Welgelegen!

Verhuis sportvelden Nieuw Welgelegen!

Bij Sportpark Nieuw Welgelegen spelen mooie clubs: de Zwaluwen (voetbal, hockey en tennis) en de Domstad Dodgers (honk- en softbal). Zij verdienen goede accommodaties en velden. Het college stelt dat de accommodaties en de velden goed onderhouden zijn. Stadsbelang Utrecht hoort andere signalen. Ook vernemen wij dat de velden op deze locaties niet optimaal benut worden, dan wel optimaal benut kunnen worden.

Fractievoorzitter Cees Bos:”Stadsbelang Utrecht wil de optie overwegen om de sportverenigingen te verplaatsen naar een andere locatie. Naar een andere locatie die zo ingericht kan worden dat er door meerdere clubs en verenigingen beter gebruik kan worden gemaakt van de velden en accommodaties. Optimaal gebruik is de ambitie van de stad.”

Wij realiseren ons dat het geld kost. Maar verhuizen kost in dit geval minder geld dan aanpassen.

Stadsbelang wil dat er onderzoek gedaan wordt naar de mogelijke relocatie van deze verenigingen naar een ander gebied. Een gebied dat qua bereikbaarheid, parkeergelegenheid, oppervlakte een slag beter is. Papendorp zou een optie kunnen zijn. Het binnenstedelijke gebied waar nu de sportvelden liggen is een aantrekkelijke locatie voor huizenbouw. De opbrengsten hiervan kunnen gebruikt worden voor de inrichting van nieuwe locatie van de sportvelden.

Recente artikelen

Een extra treinspoor naar Utrecht?

Stadsbelang Utrecht meent dat de eerste plannen in het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport niet visionair genoeg zijn. Er wordt in de plannen aangehaakt op de bestaande knooppunten. Stadsbelang Utrecht [...]

Deel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Simpel, Duidelijk en Utregs.
  Ontvang Stadsbelang Nieuwsflitsen
  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.
  © 2023 Stadsbelang Utrech Alle rechten voorbehouden
  Gemaakt door Bridge Marketing

  Stadsbelang nieuwsflitsen

  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.

  Vriendje van Stadsbelang Utrecht worden

  Vrienden van Stadsbelang Utrecht de manier om Stadsbelang Utrecht te steunen, de partij die er niet alleen is voor de bewoners en ondernemers, maar ook door de bewoners en ondernemers. Stadsbelang Utrecht wil dichtbij haar bewoners staan, want zij maken en zijn de stad.