Utrechts uitlootsysteem sluit gelijke kansen uit

Utrechts uitlootsysteem sluit gelijke kansen uit

Weg met het uitlootsysteem voor scholen. Het is een oneerlijk systeem en sluit het recht op gelijke kansen uit. Stadsbelang Utrecht eist dat er een stop aan komt.

Schoolbesturen en gemeente maken ieder jaar afspraken over de benodigde onderwijscapaciteit van het voortgezet onderwijs om te kunnen garanderen dat er op ieder onderwijsniveau voldoende plekken beschikbaar zijn. En toch moet er elk jaar weer geloot worden omdat er teveel aanmeldingen zijn.

Wat blijkt is dat volgens de Inspectie van het onderwijs in Utrecht de uitloting vaak niet volgens de wet wordt uitgevoerd. Het lootsysteem zorgt er voor dat Utrechtse scholieren moeten uitwijken naar scholen in omliggende gemeenten en niet naar de school van hun keuze.

Toch gaat de gemeente akkoord met het uitlootsysteem. Stadsbelang Utrecht vindt dat de gemeente zich moet inzetten voor een oplossing om scholieren in hun eigen wijk naar school te laten gaan. Dit kan door dependances van overbezette scholen te openen in wijken als Vleuten/De Meern en Leidsche Rijn

Recente artikelen

Een extra treinspoor naar Utrecht?

Stadsbelang Utrecht meent dat de eerste plannen in het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport niet visionair genoeg zijn. Er wordt in de plannen aangehaakt op de bestaande knooppunten. Stadsbelang Utrecht [...]

Deel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Simpel, Duidelijk en Utregs.
  Ontvang Stadsbelang Nieuwsflitsen
  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.
  © 2023 Stadsbelang Utrech Alle rechten voorbehouden
  Gemaakt door Bridge Marketing

  Stadsbelang nieuwsflitsen

  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.

  Vriendje van Stadsbelang Utrecht worden

  Vrienden van Stadsbelang Utrecht de manier om Stadsbelang Utrecht te steunen, de partij die er niet alleen is voor de bewoners en ondernemers, maar ook door de bewoners en ondernemers. Stadsbelang Utrecht wil dichtbij haar bewoners staan, want zij maken en zijn de stad.