Utrecht moet panden verkopen tegen marktwaarde.

Utrecht moet panden verkopen tegen marktwaarde.

Staffhorst gebouw

De gemeente Utrecht heeft veel panden in het bezit waar ze vanaf wil. Dit zijn panden die niet meer gebruikt worden voor de eigen organisatie of waar geen maatschappelijke functies meer in zitten. Dat is mooi, want we kunnen het geld wel gebruiken om de financiële positie van de stad te verbeteren. Er is namelijk heel veel geleend en bijna geen ruimte meer in de Utrechtse reserves.

Er is echter een probleem als het gaat over de te verkopen panden, want de regel is dat als ze minder dan 25 keer de netto huuropbrengst opleveren,  Utrecht ze liever niet verkoopt. De marktprijs van die panden ligt vaak veel lager als 25 keer de huur, zo rond de 10 tot 12 keer de huur.

Met deze regel snijdt Utrecht zich dus aardig in de vingers, want bijvoorbeeld 6 miljoen vragen, terwijl een pand maar 3 miljoen waard is, is natuurlijk van de zotte. Die verkoopopbrengst kunnen we goed gebruiken leningen af te lossen, de Utrechtse reserves te versterken of om in te zetten voor armoedebestrijding, betere wegen, werkgelegenheid of belastingverlaging.

Daarom wil Stadsbelang Utrecht dat die rare regel wordt geschrapt. Laat Utrecht gewoon de marktprijs vragen. Hierover zullen we een motie indienen bij de voorjaarsnota.

Recente artikelen

Een extra treinspoor naar Utrecht?

Stadsbelang Utrecht meent dat de eerste plannen in het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport niet visionair genoeg zijn. Er wordt in de plannen aangehaakt op de bestaande knooppunten. Stadsbelang Utrecht [...]

Deel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Simpel, Duidelijk en Utregs.
  Ontvang Stadsbelang Nieuwsflitsen
  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.
  © 2023 Stadsbelang Utrech Alle rechten voorbehouden
  Gemaakt door Bridge Marketing

  Stadsbelang nieuwsflitsen

  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.

  Vriendje van Stadsbelang Utrecht worden

  Vrienden van Stadsbelang Utrecht de manier om Stadsbelang Utrecht te steunen, de partij die er niet alleen is voor de bewoners en ondernemers, maar ook door de bewoners en ondernemers. Stadsbelang Utrecht wil dichtbij haar bewoners staan, want zij maken en zijn de stad.