Leer ons stadsie kennen. Ben je nieuw in Utrecht omdat je hier komt studeren, omdat je vanuit Friesland of Limburg hier een baan hebt gevonden of omdat je als vluchteling hier tot rust kan komen, Stadsbelang Utrecht ontvangt de nieuwkomers graag met een cursus Utereg voor beginners.

Utrecht, niet te vergeten

Veel van die nieuwkomers verwelkomen we elk jaar dankzij de Universiteit Utrecht, de beste universiteit van Nederland. Studenten zorgen voor een levendige stad en zijn een versterking van onze kenniseconomie. Studenten echter, verhuizen ook snel. Velen vertrekken na 4 of 5 jaar weer uit onze stad. Dat is jammer, vindt Stadsbelang Utrecht. Wij willen graag bijdragen aan de tijd die studenten doorbrengen in Utrecht, zodat hun studententijd een onvergetelijke tijd blijft. Dan zullen zij Utrecht nooit vergeten, of zelfs nooit meer verlaten.

Naast studenten zien wij dat ook andere mensen zich graag in Utrecht vestigen, mensen van binnen en buiten Nederland. Deze gemengde populatie zorgt voor een veelzijdige en sterke economie. Er is een groot aanbod aan diensten, winkels, supermarkten, voor elk wat wils. Stadsbelang Utrecht wil graag dat deze nieuwkomers zich écht thuis gaan voelen in onze stad. Dat Utrecht ook hùn stadsie wordt.

 

Utereg leren kennen

Er vinden veel verschillende manieren van ‘inburgering’ plaats. Tijdens de UIT-week kunnen toekomstige studenten kennismaken met Utrecht en er bestaan vele boeken die de leesgrage inwoner inleiden in Utrechtse eigenaardigheden. Een échte Utrechter wordt je echter niet in één week. Daar is meer voor nodig en dat gaat er ook komen als het aan Stadsbelang Utrecht ligt. Dat wordt de (vrijwillige) cursus Utereg voor beginners. Een cursus waarin je Utrecht en haar kenmerken, voorkomen en mysteries ontdekt.

Ook andere mensen die in Utrecht komen wonen en de stad willen leren kennen moeten hun voordeel met de cursus kunnen opdoen. Als je de stad leert kennen, ga je je er ook meer voor interesseren en actief inzetten, dat is ons idee. Stadsbelang Utrecht nodigt iedereen uit mee te doen.