Houd toch eens op met het overal maar lukraak invoeren van betaald parkeren zoals onlangs weer in Tuindorp-Oost. Die maatregel is allang niet meer in het belang van de inwoners van de stad. Invoering ervan wordt ook niet eens meer in overleg met burgers gedaan, daar gaat nu een zogenaamde objectieve parkeermeting over. Dat is net zo ongrijpbaar als mist.
De parkeerdruk regelen kan anders, eenvoudiger en goedkoper. Stadsbelang Utrecht is van mening dat, buiten de binnenstad en in de gebieden waar parkeerregulering nodig is, de invoering van blauwe zones, maximaal 2 uur parkeren toegestaan, veel beter is.
Een groot voordeel is ook dat blauwe zones voor de gemeente veel goedkoper zijn. Het plaatsen van peperdure parkeermeters (de kosten lopen soms in de miljoenen euro’s) is immers niet meer noodzakelijk.
Een goed voorbeeld waar een blauwe zone effectief zou zijn is Tuindorp en Tuindorp-Oost. In de laatste is opnieuw tegen de zin van bewoners en ondernemers in betaald parkeren ingevoerd. Stadsbelang Utrecht wil dat zo snel als mogelijk terugdraaien.
Met blauwe zones hebben de bewoners nog altijd parkeervergunningen nodig. Wij willen dat ieder gezin in de buitenwijken van Utrecht op z’n minst 1 gratis vergunning voor parkeren in de straat krijgt.