Tuindorp: Weg met de parkeermeters!

Tuindorp: Weg met de parkeermeters!

Houd toch eens op met het overal maar lukraak invoeren van betaald parkeren zoals onlangs weer in Tuindorp-Oost. Die maatregel is allang niet meer in het belang van de inwoners van de stad. Invoering ervan wordt ook niet eens meer in overleg met burgers gedaan, daar gaat nu een zogenaamde objectieve parkeermeting over. Dat is net zo ongrijpbaar als mist.
De parkeerdruk regelen kan anders, eenvoudiger en goedkoper. Stadsbelang Utrecht is van mening dat, buiten de binnenstad en in de gebieden waar parkeerregulering nodig is, de invoering van blauwe zones, maximaal 2 uur parkeren toegestaan, veel beter is.
Een groot voordeel is ook dat blauwe zones voor de gemeente veel goedkoper zijn. Het plaatsen van peperdure parkeermeters (de kosten lopen soms in de miljoenen euro’s) is immers niet meer noodzakelijk.
Een goed voorbeeld waar een blauwe zone effectief zou zijn is Tuindorp en Tuindorp-Oost. In de laatste is opnieuw tegen de zin van bewoners en ondernemers in betaald parkeren ingevoerd. Stadsbelang Utrecht wil dat zo snel als mogelijk terugdraaien.
Met blauwe zones hebben de bewoners nog altijd parkeervergunningen nodig. Wij willen dat ieder gezin in de buitenwijken van Utrecht op z’n minst 1 gratis vergunning voor parkeren in de straat krijgt.

Recente artikelen

Een extra treinspoor naar Utrecht?

Stadsbelang Utrecht meent dat de eerste plannen in het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport niet visionair genoeg zijn. Er wordt in de plannen aangehaakt op de bestaande knooppunten. Stadsbelang Utrecht [...]

Deel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Simpel, Duidelijk en Utregs.
  Ontvang Stadsbelang Nieuwsflitsen
  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.
  © 2023 Stadsbelang Utrech Alle rechten voorbehouden
  Gemaakt door Bridge Marketing

  Stadsbelang nieuwsflitsen

  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.

  Vriendje van Stadsbelang Utrecht worden

  Vrienden van Stadsbelang Utrecht de manier om Stadsbelang Utrecht te steunen, de partij die er niet alleen is voor de bewoners en ondernemers, maar ook door de bewoners en ondernemers. Stadsbelang Utrecht wil dichtbij haar bewoners staan, want zij maken en zijn de stad.