The Student Hotel meer dan welkom in Utrecht

The Student Hotel meer dan welkom in Utrecht

Stadsbelang Utrecht is groot voorstander voor de komst van “The Student Hotel” naar onze stad. Dit in tegenstelling tot andere partijen in de Utrechtse gemeenteraad.

Een mooie plek waar wonen, studeren en ontmoeten tegen een acceptabele prijs gecombineerd kan worden door internationale studenten. We hebben het actieplan “studentenhuisvesting” volledig uitgevoerd en nu is het tijd voor de volgende stap.

De initiatiefnemer heeft plannen zo’n 550 tot 600 hotelkamers te realiseren boven de Mediamarkt. Deze richt zich op buitenlandse studenten, die tijdens hun studie voor zo’n 600 tot 650 euro een hotelkamer van 16 m2 kunnen huren, voorzien van alle gemakken. Ze kunnen gebruik maken van wifi, een grote keuken, gym, lounge, restaurant, bibliotheek, etc. De plannen van The Student Hotel>>

“We willen ons als stad aantrekkelijk maken voor studenten en daar past dit initiatief goed bij, het concept heeft zich bewezen in andere steden”, aldus Stadsbelang Utrecht raadslid Stephan Oost.

Huurbescherming, niet nodig en niet gewenst
Voor de internationale student die kiest voor een verblijf in The student Hotel is er geen sprake van huurbescherming. De vraag is of deze studenten hier op zitten te wachten. Nog meer dan Nederlandse studenten zijn internationale studenten echte passanten. Deze verblijven hier voor enige semesters en vertrekken dan weer naar het land van herkomst. Voor hen is huurbescherming helemaal niet relevant, het gaat om het vinden van een tijdelijk verblijf.

Internationale studenten vertrekken meestal gedurende de zomermaanden naar het land van herkomst. Met de vrijkomende kamers kan The Student Hotel voorzien in het verblijf van de honderden internationale studenten die hier in de zomer aan de Summerschool studeren. Huurbescherming maakt dit onmogelijk.

“De internationale student wil gedurende maximaal 9 tot 10 maanden per jaar dat zij in Utrecht verblijven gewoon een betaalbaar en goed verblijf hebben. Zij hoeven geen meubels aan te schaffen, geen internetabonnement of inboedelverzekering af te sluiten, al die sores die op kamers wonen met zich meebrengt. Alleen maar voordelen dus.”, aldus Stadsbelang Utrecht fractievoorzitter Cees Bos.

Prijs is marktconform
De gemiddelde kostprijs van het wonen in een vergelijkbare studentenkamer in Utrecht ligt rond de 550 euro per maand. Voor die extra 100 euro wordt enorm veel service aangeboden door The Student Hotel.

Cees Bos: “Zo’n Student Hotel aan de rand van de binnenstad zorgt voor werkgelegenheid voor laaggeschoolde Utrechters, draagt bij aan economische vitaliteit van de stad en is ons inzien nou precies wat we bedoelen met het credo, ‘live like a local’. Ook voor de internationale student is Utrecht een geweldige stad om te studeren en te leven.

 

Recente artikelen

Een extra treinspoor naar Utrecht?

Stadsbelang Utrecht meent dat de eerste plannen in het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport niet visionair genoeg zijn. Er wordt in de plannen aangehaakt op de bestaande knooppunten. Stadsbelang Utrecht [...]

Deel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Simpel, Duidelijk en Utregs.
  Ontvang Stadsbelang Nieuwsflitsen
  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.
  © 2023 Stadsbelang Utrech Alle rechten voorbehouden
  Gemaakt door Bridge Marketing

  Stadsbelang nieuwsflitsen

  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.

  Vriendje van Stadsbelang Utrecht worden

  Vrienden van Stadsbelang Utrecht de manier om Stadsbelang Utrecht te steunen, de partij die er niet alleen is voor de bewoners en ondernemers, maar ook door de bewoners en ondernemers. Stadsbelang Utrecht wil dichtbij haar bewoners staan, want zij maken en zijn de stad.