Teveel ruimte leidt tot vrije interpretatie in Energielandschap Rijnenburg & Reijerscop

Teveel ruimte leidt tot vrije interpretatie in Energielandschap Rijnenburg & Reijerscop

Stadsbelang Utrecht is onder de indruk van de startnotitie Energielandschap polder Rijnenburg en Reijerscop. Dit omdat het er op lijkt dat de inspraak vanuit zowel initiatiefnemers, bewoners en experts ertoe heeft geleid dat er een document ligt op grond waarvan kan onderzocht welke mix aan energie-opwekkende initiatieven kan worden gebruikt in de planvorming voor het inrichten van een mogelijk energielandschap in beide gebieden.

Ontbrekend beleidskader
Stadsbelang Utrecht is verheugd met de opsomming van visies en ambities, van coalitieafspraken, landelijke kaders en aanpalende beleidsstukken, maar mist een gemeentelijk beleidskader ‘windmolens en zonnevelden’. Gemeentelijke kaders zijn van belang omdat hier de concrete plannen voor de realisering van zonnevelden en/of windmolens aan zal worden getoetst.

In dit beleidskader ‘windmolens en zonnevelden’ kan bijvoorbeeld worden aangegeven hoe hoog windturbines mogen zijn, het maximale aantal windturbines, de minimale en/of maximale exploitatieperiode van windturbines/zonnevelden. Er kunnen ook regels worden gesteld aan zonnevelden etc.

Wij zien teveel ruimte voor vrije interpretatie in de startnotitie. Dit kan uiteindelijk leiden tot teleurstelling bij initiatiefnemers, maar ook bij belanghebbenden. Dat hebben we gezien bij het plan voor windmolens op Lage Weide en we weten hoe dit is afgelopen aldus Stadsbelang Utrecht fractievoorzitter Cees Bos.

Over de startnotitie als ook de kaders zal de Utrechtse gemeenteraad zich buigen tijdens de commissievergadering op 20 juni 2017.

Recente artikelen

Een extra treinspoor naar Utrecht?

Stadsbelang Utrecht meent dat de eerste plannen in het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport niet visionair genoeg zijn. Er wordt in de plannen aangehaakt op de bestaande knooppunten. Stadsbelang Utrecht [...]

Deel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Simpel, Duidelijk en Utregs.
  Ontvang Stadsbelang Nieuwsflitsen
  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.
  © 2023 Stadsbelang Utrech Alle rechten voorbehouden
  Gemaakt door Bridge Marketing

  Stadsbelang nieuwsflitsen

  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.

  Vriendje van Stadsbelang Utrecht worden

  Vrienden van Stadsbelang Utrecht de manier om Stadsbelang Utrecht te steunen, de partij die er niet alleen is voor de bewoners en ondernemers, maar ook door de bewoners en ondernemers. Stadsbelang Utrecht wil dichtbij haar bewoners staan, want zij maken en zijn de stad.