Stop met het creditcard-beleid van het Utrechts college

Stop met het creditcard-beleid van het Utrechts college

Keer op keer leent Utrecht miljoenen om financiële tekorten te kunnen opvangen. Dit doen zij in eerste instantie met korte termijnleningen.  Als het totale bedrag van die leningen te groot wordt, dan is het college verplicht om een gedeelte hiervan om te zetten in lange termijn leningen.

Stop met Utrechtse creditcard beleid200 Miljoen euro voor lopende rekeningen

Het Utrechtse college heeft in 2014 en 2015 een totaalbedrag van 200 miljoen euro aan korte termijn lening omgezet in lange termijn leningen. Deze 200 miljoen euro is voornamelijk geleend om salarissen en woonlasten van te betalen. Het College geeft als toelichting dat dit geen probleem is omdat de rente op de lange termijn lening 0% is.

Cees Bos: “Je kunt het eigenlijk vergelijken met een Utrechter die maandelijks geld tekort komt en hiervoor zijn creditcard gebruikt. Als de limiet bereikt is neemt hij een extra hypotheek op zijn huis. En dat elk jaar weer”.

Stadsbelang Utrecht vind dat het College moet stoppen met dit “creditcard-beleid”, want men neemt een voorschot op een onzekere toekomst. De totale hypotheeksom zal ondertussen oplopen tot 1,1 miljard euro per december 2016.

Recente artikelen

Een extra treinspoor naar Utrecht?

Stadsbelang Utrecht meent dat de eerste plannen in het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport niet visionair genoeg zijn. Er wordt in de plannen aangehaakt op de bestaande knooppunten. Stadsbelang Utrecht [...]

Deel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Simpel, Duidelijk en Utregs.
  Ontvang Stadsbelang Nieuwsflitsen
  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.
  © 2023 Stadsbelang Utrech Alle rechten voorbehouden
  Gemaakt door Bridge Marketing

  Stadsbelang nieuwsflitsen

  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.

  Vriendje van Stadsbelang Utrecht worden

  Vrienden van Stadsbelang Utrecht de manier om Stadsbelang Utrecht te steunen, de partij die er niet alleen is voor de bewoners en ondernemers, maar ook door de bewoners en ondernemers. Stadsbelang Utrecht wil dichtbij haar bewoners staan, want zij maken en zijn de stad.