Op 14 april treedt raadslid Wim Oostveen tijdelijk terug uit de gemeenteraad. Hij wordt opgevolgd door de nummer drie op de lijst van Stadsbelang Utrecht (SBU): Stephan Oost.

Stephan Oost

Wie is Stephan Oost? We maken alvast even kennis.

Wat is jouw binding met de stad Utrecht?

Utrecht is zonder enige twijfel mijn thuishaven. Ik ben geboren en getogen in Oog in Al, heb familie verdeeld over de hele stad en woon in De Meern. Vroeger voetbalde ik op de plaats van de Rode Doos bij UVV en nu ben ik actief bij voetbalclub V.V. De Meern in het Máximapark.

 

Wat doe je voor werk?

Ik ben werkzaam in Utrecht bij BCD Meeting & Events waar ik sinds vijf jaar de functie Global Account Director bekleed. Mijn werkgever geeft mij de ruimte om me in te kunnen zetten voor de Gemeente Utrecht. Dat waardeer ik enorm.

Waar houd je je mee bezig in jouw vrije tijd?

Naast mijn werk, ben ik graag aan het sporten. Voetballen is mijn absolute nummer één hobby. Daarnaast vind ik het heerlijk om wekelijks een rondje hard te lopen in het Máximapark en op de racefiets met vrienden samen te genieten van de provincie Utrecht.

Hoe vind je het om raadslid te worden?

Na eerder onderdeel te zijn geweest van een aantal besturen en raden, ben ik gevraagd om de tijdelijk vacant gekomen positie van Wim Oostveen in te vullen binnen de Gemeenteraad. Een fantastische uitdaging, waar ik graag mijn tijd en energie aan besteed. Simpel, duidelijk, Utregs daar staat Stadsbelang Utrecht voor!

Welke onderwerpen in de gemeentepolitiek hebben je interesse?

Betrokkenheid bij sociale initiatieven en mijn persoonlijke voorkeur voor sport maken het geen verrassing dat mijn focus voornamelijk komt te liggen bij de portefeuille Mens en Samenleving.
Utrecht is een veelzijdige stad met een multiculturele samenstelling waar we samen iets van moeten maken. Utrechters hebben het recht om te weten wat er speelt en hoe er met de middelen wordt omgegaan.