Stadsbelang tikt wethouder Kreijkamp op de vingers.

Stadsbelang tikt wethouder Kreijkamp op de vingers.

jeroen-kreijkamp

Tijdens de behandeling van het voorstel 2e-technische-begrotingswijziging op 22 september 2016 heeft Stadsbelang Utrecht wethouder Jeroen Kreijkamp stevig op de vingers getikt. Zijn voorstel om 640.000 euro aan verhuissubsidie voor de bibliotheek via een technische wijziging er doorheen te kunnen jassen kon eenvoudigweg niet zonder kritiek van de raad uitgevoerd worden.

Geen technische wijziging maar een politiek voorstel
Aangezien hier een politiek besluit van de raad aan ten grondslag had moeten liggen heeft Stadsbelang Utrecht gemeend dit onderdeel van het voorstel uit het voorstel te moeten schrappen. Hiervoor hebben wij een amendement ingediend, waarbij wij gelijk onze bezwaren t.a.v. deze subsidieverstrekking hebben aangegeven.

Toen bleek dat er onvoldoende steun uit de raad was heeft Stadsbelang Utrecht dit omgezet naar een door de SP gesteunde motie die het college wel kon overnemen. De conclusie was helder, er had politieke besluitvorming aan ten grondslag moeten liggen. De wethouder erkende dit in tweede termijn en heeft de motie overgenomen. In antwoord op vragen van de SP en VVD heeft de wethouder aangegeven dat hij dit niet meer op deze wijze gaat doen en dat hij dergelijke voorstellen voortaan in een raadsvoorstel, bij de programmabegroting of voorjaarsnota zal opnemen. Niet meer doen dus, wethouder!

 

Recente artikelen

Een extra treinspoor naar Utrecht?

Stadsbelang Utrecht meent dat de eerste plannen in het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport niet visionair genoeg zijn. Er wordt in de plannen aangehaakt op de bestaande knooppunten. Stadsbelang Utrecht [...]

Deel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Simpel, Duidelijk en Utregs.
  Ontvang Stadsbelang Nieuwsflitsen
  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.
  © 2023 Stadsbelang Utrech Alle rechten voorbehouden
  Gemaakt door Bridge Marketing

  Stadsbelang nieuwsflitsen

  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.

  Vriendje van Stadsbelang Utrecht worden

  Vrienden van Stadsbelang Utrecht de manier om Stadsbelang Utrecht te steunen, de partij die er niet alleen is voor de bewoners en ondernemers, maar ook door de bewoners en ondernemers. Stadsbelang Utrecht wil dichtbij haar bewoners staan, want zij maken en zijn de stad.