Er is geen goede inschatting gemaakt van de financiële situatie bij het geven van de lening aan Galgenwaard. Zowel over de waarde van het stadioncomplex als over de failliete bedrijven. De lening van 25 miljoen aan Midreth BV in 2003 was een foute beslissing.

Fractievoorzitter Cees Bos:” Het is een dure les voor de gemeente Utrecht.  De gemeente Utrecht is geen bank en moet dit ook niet willen zijn.  Maar de gemeente loopt keer op keer in dezelfde valkuil door te makkelijk als geldschieter te fungeren. Wij hopen dat de les nu eens echt geleerd wordt. Stadsbelang zal het blijven herhalen: ”Garant staan, kan je duur komen te staan”.

We hadden er nooit aan moeten beginnen en moeten nooit en te nimmer meer bankieren. Echter wordt er nog steeds garantie verleend door de gemeente. Zoals onlangs weer met de huisvesting van Stichting UW bedrijven waar tevens onverantwoorde risico’s worden gelopen.

Stadsbelang Utrecht is het eens dat betreffende het stadion ingezet moest worden op het beëindigen van de betrokkenheid van de gemeente. Door het bereikte akkoord, kunnen de eigenaren van het stadion, maar nog veel belangrijker kan ook FC Utrecht verder. Het hoort in de Galgenwaard over voetbal te gaan en niet over financiële problemen.

Artikel in AD/UN