Stadion Galgenwaard: de gemeente is geen bank

Stadion Galgenwaard: de gemeente is geen bank

Er is geen goede inschatting gemaakt van de financiële situatie bij het geven van de lening aan Galgenwaard. Zowel over de waarde van het stadioncomplex als over de failliete bedrijven. De lening van 25 miljoen aan Midreth BV in 2003 was een foute beslissing.

Fractievoorzitter Cees Bos:” Het is een dure les voor de gemeente Utrecht.  De gemeente Utrecht is geen bank en moet dit ook niet willen zijn.  Maar de gemeente loopt keer op keer in dezelfde valkuil door te makkelijk als geldschieter te fungeren. Wij hopen dat de les nu eens echt geleerd wordt. Stadsbelang zal het blijven herhalen: ”Garant staan, kan je duur komen te staan”.

We hadden er nooit aan moeten beginnen en moeten nooit en te nimmer meer bankieren. Echter wordt er nog steeds garantie verleend door de gemeente. Zoals onlangs weer met de huisvesting van Stichting UW bedrijven waar tevens onverantwoorde risico’s worden gelopen.

Stadsbelang Utrecht is het eens dat betreffende het stadion ingezet moest worden op het beëindigen van de betrokkenheid van de gemeente. Door het bereikte akkoord, kunnen de eigenaren van het stadion, maar nog veel belangrijker kan ook FC Utrecht verder. Het hoort in de Galgenwaard over voetbal te gaan en niet over financiële problemen.

Artikel in AD/UN

Recente artikelen

Een extra treinspoor naar Utrecht?

Stadsbelang Utrecht meent dat de eerste plannen in het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport niet visionair genoeg zijn. Er wordt in de plannen aangehaakt op de bestaande knooppunten. Stadsbelang Utrecht [...]

Deel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Simpel, Duidelijk en Utregs.
  Ontvang Stadsbelang Nieuwsflitsen
  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.
  © 2023 Stadsbelang Utrech Alle rechten voorbehouden
  Gemaakt door Bridge Marketing

  Stadsbelang nieuwsflitsen

  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.

  Vriendje van Stadsbelang Utrecht worden

  Vrienden van Stadsbelang Utrecht de manier om Stadsbelang Utrecht te steunen, de partij die er niet alleen is voor de bewoners en ondernemers, maar ook door de bewoners en ondernemers. Stadsbelang Utrecht wil dichtbij haar bewoners staan, want zij maken en zijn de stad.