Hockey? Voetbal? Tennissen? Allemaal sporten die door dit college duurder zijn geworden.

Gezond sporten moet meer geld opleveren. Utrechtse sportverenigingen kregen dit jaar een verrassing van de SP wethouder sport: een nieuw tarievenbeleid voor sportaccommodaties. Buitensporten mochten ineens veel meer gaan betalen. Soms wel tot 25 procent meer dan de jaren hiervoor.
De wethouder had er wel een verklaring voor: de hogere tarieven leiden tot betere bezetting van de velden. Of zoals hij zelf zegt: “Het efficiënt gebruik van de velden”. Wat de wethouder was vergeten te vermelden was de manier waarop hij het succes van deze tariefsverhoging gaat meten. En dat is als de sportvereniging zijn rekening betaalt, dan is het een succes.

Stadsbelang Utrecht heeft, samen met de PvdA, enorm gestreden tegen deze huurverhoging van accommodaties. Het gaat hier namelijk helemaal niet om een verbetering van het efficiënt gebruik van de faciliteiten, het gaat hier puur om geld binnenhalen.

In het begin was D66 ook van mening dat dit voorstel veel beter kon, echter die fractie werd overgehaald door de SP om hun wethouder te steunen.
Niet erg sportief om de Utrechter niet te supporten. Die moet nu opdraaien voor die hogere tarieven. Stadsbelang Utrecht heeft nog geprobeerd om in ieder geval vast te leggen dat de extra inkomsten verplicht worden besteed aan sport in Utrecht. Helaas was daar geen steun voor te vinden in de gemeenteraad.