Sporten wordt onnodig duur in Utrecht

Sporten wordt onnodig duur in Utrecht

Hockey? Voetbal? Tennissen? Allemaal sporten die door dit college duurder zijn geworden.

Gezond sporten moet meer geld opleveren. Utrechtse sportverenigingen kregen dit jaar een verrassing van de SP wethouder sport: een nieuw tarievenbeleid voor sportaccommodaties. Buitensporten mochten ineens veel meer gaan betalen. Soms wel tot 25 procent meer dan de jaren hiervoor.
De wethouder had er wel een verklaring voor: de hogere tarieven leiden tot betere bezetting van de velden. Of zoals hij zelf zegt: “Het efficiënt gebruik van de velden”. Wat de wethouder was vergeten te vermelden was de manier waarop hij het succes van deze tariefsverhoging gaat meten. En dat is als de sportvereniging zijn rekening betaalt, dan is het een succes.

Stadsbelang Utrecht heeft, samen met de PvdA, enorm gestreden tegen deze huurverhoging van accommodaties. Het gaat hier namelijk helemaal niet om een verbetering van het efficiënt gebruik van de faciliteiten, het gaat hier puur om geld binnenhalen.

In het begin was D66 ook van mening dat dit voorstel veel beter kon, echter die fractie werd overgehaald door de SP om hun wethouder te steunen.
Niet erg sportief om de Utrechter niet te supporten. Die moet nu opdraaien voor die hogere tarieven. Stadsbelang Utrecht heeft nog geprobeerd om in ieder geval vast te leggen dat de extra inkomsten verplicht worden besteed aan sport in Utrecht. Helaas was daar geen steun voor te vinden in de gemeenteraad.

Recente artikelen

Een extra treinspoor naar Utrecht?

Stadsbelang Utrecht meent dat de eerste plannen in het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport niet visionair genoeg zijn. Er wordt in de plannen aangehaakt op de bestaande knooppunten. Stadsbelang Utrecht [...]

Deel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Simpel, Duidelijk en Utregs.
  Ontvang Stadsbelang Nieuwsflitsen
  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.
  © 2023 Stadsbelang Utrech Alle rechten voorbehouden
  Gemaakt door Bridge Marketing

  Stadsbelang nieuwsflitsen

  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.

  Vriendje van Stadsbelang Utrecht worden

  Vrienden van Stadsbelang Utrecht de manier om Stadsbelang Utrecht te steunen, de partij die er niet alleen is voor de bewoners en ondernemers, maar ook door de bewoners en ondernemers. Stadsbelang Utrecht wil dichtbij haar bewoners staan, want zij maken en zijn de stad.