Showmansfair – voorbeeld van een culturele mega blunder!

Showmansfair – voorbeeld van een culturele mega blunder!

Een culturele uitglijder van jewelste, dat is de conclusie van Stadsbelang Utrecht als het gaat om de tien dagen durende ‘Showmansfair’ op het Berlijnplein in Leidsche Rijn.

De afdeling Culturele Zaken is er “met boter en suiker” ingetuind. Ze gaven een subsidie van bijna €350.000 aan organisator “Het Glazen Circus”, terwijl eigenlijk niemand zat te wachten op dit evenement. Er zijn nog meer belangstellenden voor een lokale voetbalwedstrijd dan dit 10 dagen durende event.

showmansfair-culturele-blunderIn het najaar zal de raad een evaluatie ontvangen van de culturele activiteiten in Leidsche Rijn. Maar Stadsbelang Utrecht kent de conclusies echter nu al. Er is wat ons betreft sprake van een combinatie van factoren die de showmansfair qua bezoekersaantallen tot een mislukking maken. Slechte communicatie, verkeerde planning en een te grote organisatorische haast heeft er toe geleid dat er weinig animo was dit evenement te gaan bezoeken. Als we hier dan nog bij optellen dat stadse mensen het Amsterdam Rijn kanaal een te grote horde vinden om culturele happenings te gaan bezoeken in Vleuten, de Meern of Leidsche Rijn, is er voor de toekomst een hoop werk aan de winkel.

“Dit hadden we nooit zo moeten doen, een cultureel rampenrecept. Dergelijke grote culturele evenementen dienen qua planning , communicatie en organisatorische aanpak op een veel professionelere basis te worden aangepakt. Dat reken ik de organisator, maar ook de stad aan.”, aldus de geërgerde fractievoorzitter Cees Bos.

Op vragen van Stadsbelang Utrecht betreffende de verstrekte subsidie voor de Showmansfair is ambtelijk gereageerd.

Recente artikelen

Een extra treinspoor naar Utrecht?

Stadsbelang Utrecht meent dat de eerste plannen in het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport niet visionair genoeg zijn. Er wordt in de plannen aangehaakt op de bestaande knooppunten. Stadsbelang Utrecht [...]

Deel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Simpel, Duidelijk en Utregs.
  Ontvang Stadsbelang Nieuwsflitsen
  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.
  © 2023 Stadsbelang Utrech Alle rechten voorbehouden
  Gemaakt door Bridge Marketing

  Stadsbelang nieuwsflitsen

  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.

  Vriendje van Stadsbelang Utrecht worden

  Vrienden van Stadsbelang Utrecht de manier om Stadsbelang Utrecht te steunen, de partij die er niet alleen is voor de bewoners en ondernemers, maar ook door de bewoners en ondernemers. Stadsbelang Utrecht wil dichtbij haar bewoners staan, want zij maken en zijn de stad.