Showman’s Fair Utrecht: Wederom een financieel fiasco

Showman’s Fair Utrecht: Wederom een financieel fiasco

Vandaag stond de culturele voorziening van Leidsche Rijn centrum op de agenda van de gemeenteraad. Stadsbelang Utrecht heeft in 2016 vragen gesteld over de dramatische bezoekersaantallen en de verwachtingen voor 2017. Tijdens de commissiebehandeling heeft de wethouder aangegeven dat de bezoekersaantallen dit jaar significant gestegen zijn. Dat lijkt een mooi resultaat, de realiteit is anders.

In 2016 heeft de gemeente Utrecht de organisatie omgerekend een subsidie van €165,- per bezoeker gegeven. De organisatie van Showman’s Fair gaf aan dat de tegenvallende bezoekers aantallen, werd veroorzaakt door de korte termijn om een goed programma neer te zetten. Voor 2017 geldt dat niet en wordt het een ongekend succes, aldus de organisatie.

De wethouder heeft in de commissie vanochtend aangegeven dat de voorlopige inschatting van het aantal bezoekers uitkomt op 4000. De subsidie van de gemeente voor 2017 komt daarmee bijna op € 100(!) per bezoeker. Stadsbelang vindt het een bijzonder kwalijke zaak dat een duidelijk falende organisatie ook voor 2018 wederom in aanmerking kan komen voor een subsidie van enkele tonnen!

Fractievoorzitter Cees Bos: ”Stadsbelang Utrecht is voorstander van een zuinig stadsbestuur, dat rekening houdt met de behoefte van Utrechters. Daar is hier duidelijk geen sprake van!”

Recente artikelen

Een extra treinspoor naar Utrecht?

Stadsbelang Utrecht meent dat de eerste plannen in het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport niet visionair genoeg zijn. Er wordt in de plannen aangehaakt op de bestaande knooppunten. Stadsbelang Utrecht [...]

Deel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Sluit mij aan bij Johan de Vries.
    Wil volgend jaar ook wel meedingen om een mooi evenement neer te zetten. Alleen wat minder cultureels! Voor een breder publiek.

  2. Maar wie keurt dergelijke idiote investeringen goed? Niet te vergeten dat de organisatie naast de 400.000 ook nog inkomsten heeft van kaartjes (8.000) en verkocht eten.

    Misschien een idee om dergelijke subsidies van te voren kenbaar te maken, of een verklaring te vragen voor de uitgaven? Ik ben wel benieuwd hoe je 40.000 euro per avond aan kosten maakt waarbij je de locatie nog gratis mag gebruiken ook!

    Mag ik volgend jaar ook meedingen aan het neerzetten van een opblaaspaard voor bijna een half miljoen? Moet me lukken 🙂

Simpel, Duidelijk en Utregs.
Ontvang Stadsbelang Nieuwsflitsen
Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.
© 2023 Stadsbelang Utrech Alle rechten voorbehouden
Gemaakt door Bridge Marketing

Stadsbelang nieuwsflitsen

Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.

Vriendje van Stadsbelang Utrecht worden

Vrienden van Stadsbelang Utrecht de manier om Stadsbelang Utrecht te steunen, de partij die er niet alleen is voor de bewoners en ondernemers, maar ook door de bewoners en ondernemers. Stadsbelang Utrecht wil dichtbij haar bewoners staan, want zij maken en zijn de stad.