Vandaag stond de culturele voorziening van Leidsche Rijn centrum op de agenda van de gemeenteraad. Stadsbelang Utrecht heeft in 2016 vragen gesteld over de dramatische bezoekersaantallen en de verwachtingen voor 2017. Tijdens de commissiebehandeling heeft de wethouder aangegeven dat de bezoekersaantallen dit jaar significant gestegen zijn. Dat lijkt een mooi resultaat, de realiteit is anders.

In 2016 heeft de gemeente Utrecht de organisatie omgerekend een subsidie van €165,- per bezoeker gegeven. De organisatie van Showman’s Fair gaf aan dat de tegenvallende bezoekers aantallen, werd veroorzaakt door de korte termijn om een goed programma neer te zetten. Voor 2017 geldt dat niet en wordt het een ongekend succes, aldus de organisatie.

De wethouder heeft in de commissie vanochtend aangegeven dat de voorlopige inschatting van het aantal bezoekers uitkomt op 4000. De subsidie van de gemeente voor 2017 komt daarmee bijna op € 100(!) per bezoeker. Stadsbelang vindt het een bijzonder kwalijke zaak dat een duidelijk falende organisatie ook voor 2018 wederom in aanmerking kan komen voor een subsidie van enkele tonnen!

Fractievoorzitter Cees Bos: ”Stadsbelang Utrecht is voorstander van een zuinig stadsbestuur, dat rekening houdt met de behoefte van Utrechters. Daar is hier duidelijk geen sprake van!”