Rapport Utrechtse rekenkamer over Muziekpaleis

Rapport Utrechtse rekenkamer over Muziekpaleis

De uitkomst van de Utrechtse rekenkamer over de bouw en exploitatie van het muziekpaleis Vredenburg was te verwachten en is beschamend. De afgelopen jaren was er telkens wel weer een teken aan de wand dat het niet goed zat. Het project is maar duurder en duurder geworden. De fractie van Stadsbelang Utrecht is blij dat er nu duidelijkheid is en dat er concrete aanbevelingen liggen.

Fractievoorzitter Cees Bos:”Een les die getrokken kan worden is dat afstand behouden moet worden tussen de rol die het college heeft en de rol van het bestuur van de stichting. Een andere les is wellicht dat er de verkeerde mensen op de verkeerde positie terecht zijn gekomen. Ik heb het dan over onbekwaam management dat er voor heeft gezorgd dat zaken verkeerd zijn gaan lopen. Het aanstellen van een directeur die de exploitatie beter kan bestieren zouden wij geen gekke gedachte vinden.”

Stadsbelang vindt dat wethouder Jongerius verantwoordelijkheid dient te nemen en paal en perk dient te stellen aan de subsidie die het ‘tranenpaleis’ ontvangt.

Artikel AD/UN 4 november 2015

Recente artikelen

Een extra treinspoor naar Utrecht?

Stadsbelang Utrecht meent dat de eerste plannen in het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport niet visionair genoeg zijn. Er wordt in de plannen aangehaakt op de bestaande knooppunten. Stadsbelang Utrecht [...]

Deel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Simpel, Duidelijk en Utregs.
  Ontvang Stadsbelang Nieuwsflitsen
  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.
  © 2023 Stadsbelang Utrech Alle rechten voorbehouden
  Gemaakt door Bridge Marketing

  Stadsbelang nieuwsflitsen

  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.

  Vriendje van Stadsbelang Utrecht worden

  Vrienden van Stadsbelang Utrecht de manier om Stadsbelang Utrecht te steunen, de partij die er niet alleen is voor de bewoners en ondernemers, maar ook door de bewoners en ondernemers. Stadsbelang Utrecht wil dichtbij haar bewoners staan, want zij maken en zijn de stad.