Griftbrug: goed plan!

Griftbrug: goed plan!

“Gemeente onderzoekt nieuwe mogelijkheden voor brug over Weerdsingel bij Wolvenplein”

Zeven jaar geleden werd er al over gesproken: een brug over de Weerdsingel OZ (eind Wittevrouwensingel) die de Grifthoekgarage verbindt met de binnenstad. Destijds is het plan afgekeurd omdat bewoners er niets voor voelden, maar sinds de sluiting van Wolvenplein liggen de zaken anders en gaat de gemeente een tweede poging wagen.

Dat heeft het college van B&W laten weten. “De verkeerskundige argumenten zijn sinds die tijd onveranderd gebleven, namelijk dat door een brug tussen Grifhoekgarage en de binnenstad automobilisten met bestemming centrum een goed alternatief voor parkeren in de binnenstad wordt geboden,” stelt het college van B&W.

Door de bouw van een langzaamverkeersbrug wordt de loopafstand tussen de garage en bijvoorbeeld het Janskerkhof zo’n 150 meter korter en moet ook de looproute via de Plompentorengracht aantrekkelijker worden. Door de kortere looproute wordt de aantrekkelijkheid van de garage voor bezoekers aan de binnenstad verhoogd, meent het college.

De zogeheten Grifthoekbrug kan nu in vergelijking met 2008 op een andere plek komen die meer recht doet aan de rijksmonumentale status van de singel en op meer draagvlak kan rekenen in de buurt. Daarnaast moet de nieuwe brug ook voor fietsers beschikbaar worden.

 

[pdf-embedder url=”https://stadsbelangutrecht.nlwp-content/uploads/2016/01/pdf-wolvenplein-AD-Utrechts-Nieuwsblad.pdf”]

Recente artikelen

Een extra treinspoor naar Utrecht?

Stadsbelang Utrecht meent dat de eerste plannen in het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport niet visionair genoeg zijn. Er wordt in de plannen aangehaakt op de bestaande knooppunten. Stadsbelang Utrecht [...]

Deel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Simpel, Duidelijk en Utregs.
  Ontvang Stadsbelang Nieuwsflitsen
  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.
  © 2023 Stadsbelang Utrech Alle rechten voorbehouden
  Gemaakt door Bridge Marketing

  Stadsbelang nieuwsflitsen

  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.

  Vriendje van Stadsbelang Utrecht worden

  Vrienden van Stadsbelang Utrecht de manier om Stadsbelang Utrecht te steunen, de partij die er niet alleen is voor de bewoners en ondernemers, maar ook door de bewoners en ondernemers. Stadsbelang Utrecht wil dichtbij haar bewoners staan, want zij maken en zijn de stad.