Nieuwe ontwikkeling van het stationsgebied

Nieuwe ontwikkeling van het stationsgebied

Geen tunnel

De gemeente heeft de nieuwe visie gepresenteerd voor het stationsgebied. Het gaat hier om de westkant van het station dat tegen de wijk Lombok aan ligt. In het verleden is er een referendum gehouden over dit gebied. Toen kozen de bewoners van Utrecht voor een tunnel. Boven deze Westplein tunnel zou dan een voetgangersvriendelijke zone komen. Nu is dit plan van de baan omdat het te veel gaat kosten.

Vaag

Stadsbelang Utrecht vindt deze visie uitblinken in vaagheid en onbesproken kaders. Het enige waar de visie wel duidelijk over is, is het schrappen van de tunnel, het verder inperken van vervoerbewegingen door het terugbrengen van de maximum snelheid en rijstroken.
Wij kunnen echter voorwaardelijk instemmen met deze visie als bij de uitwerking in de structuurplannen kan worden voldaan aan de invulling van de volgende uitgangspunten:

 • Financiële haalbaarheid; de ontwikkelingen moeten zoveel als mogelijk aan de markt gelaten worden.
 • De economische vitaliteit van de ondernemers in de binnenstad mag niet onder druk komen te staan door toekomstige ontwikkelingen.
 • De gestelde uitgangspunten ten aanzien van het reduceren van het aantal vervoersbewegingen moeten worden gerealiseerd. Dit moet overigens geen waterbedeffect hebben op de andere toegangswegen naar de stad dus dat de verkeersdruk zich verplaatst.
 • Er moet zoveel mogelijk gestreefd worden naar coproductie samen met bewoners tijdens het planproces.

Recente artikelen

Een extra treinspoor naar Utrecht?

Stadsbelang Utrecht meent dat de eerste plannen in het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport niet visionair genoeg zijn. Er wordt in de plannen aangehaakt op de bestaande knooppunten. Stadsbelang Utrecht [...]

Deel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Simpel, Duidelijk en Utregs.
  Ontvang Stadsbelang Nieuwsflitsen
  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.
  © 2023 Stadsbelang Utrech Alle rechten voorbehouden
  Gemaakt door Bridge Marketing

  Stadsbelang nieuwsflitsen

  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.

  Vriendje van Stadsbelang Utrecht worden

  Vrienden van Stadsbelang Utrecht de manier om Stadsbelang Utrecht te steunen, de partij die er niet alleen is voor de bewoners en ondernemers, maar ook door de bewoners en ondernemers. Stadsbelang Utrecht wil dichtbij haar bewoners staan, want zij maken en zijn de stad.