Milieuzone, maar snel weer vergeten?

Milieuzone, maar snel weer vergeten?

Veel van de allernieuwste dieselauto’s presteren slecht op de uitstoot van stikstofoxiden. Zelfs slechter dan de oudere modellen onder de soepelere uitstootnormen die vanaf het jaar 2000 golden. Het betekent dat sommige diesels die nu worden verkocht vervuilender zijn dan de dieselauto’s die voor 2001 gangbaar waren. Dit staat in nieuwsberichten in de Volkskrant en het Financiële Dagblad van 25 september jl. De redenen die hiervoor genoemd worden zijn dat autofabrikanten creatief omgaan met de regels en dat auto’s die eenmaal zijn goedgekeurd, niet worden onderworpen aan een praktijktest.

Hoe zit het dan met de sinds dit jaar opgelegde milieuzone door de gemeente Utrecht? Stadsbelang Utrecht vindt het oneerlijk dat dieselauto’s van voor 2001 geweerd worden nu uit praktijkonderzoek blijkt dat dieselauto’s van na 2001 even slecht presteren op uitstoot of nog erger. Wij vinden dat met het oog op deze nieuwe feiten de milieuzone opgeheven kan worden. Zelfs dat de uitgeschreven boetes aan dieselauto’s mogen worden geschrapt.

Als het college deze mening niet deelt met Stadsbelang, vinden wij het logisch dat het college consequent blijft en de milieuzone uitbreidt naar ook de nieuwe diesela uto’s en onderzoekt hoe het zit met de uitstoot van vrachtauto’s en bussen.

De schriftelijke vragen die Stadsbelang gesteld heeft.

Artikel AD/UN

Recente artikelen

Een extra treinspoor naar Utrecht?

Stadsbelang Utrecht meent dat de eerste plannen in het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport niet visionair genoeg zijn. Er wordt in de plannen aangehaakt op de bestaande knooppunten. Stadsbelang Utrecht [...]

Deel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Simpel, Duidelijk en Utregs.
  Ontvang Stadsbelang Nieuwsflitsen
  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.
  © 2023 Stadsbelang Utrech Alle rechten voorbehouden
  Gemaakt door Bridge Marketing

  Stadsbelang nieuwsflitsen

  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.

  Vriendje van Stadsbelang Utrecht worden

  Vrienden van Stadsbelang Utrecht de manier om Stadsbelang Utrecht te steunen, de partij die er niet alleen is voor de bewoners en ondernemers, maar ook door de bewoners en ondernemers. Stadsbelang Utrecht wil dichtbij haar bewoners staan, want zij maken en zijn de stad.