De cultuurcampus in Vleuterweide wordt nu door het Utrechtse Centrum van de Kunsten gebruikt. Het UCK geeft er muziek- en toneellessen aan kinderen en volwassenen. Het UCK heeft aangegeven de kosten voor de huur van de campus, die bestaat uit repetitieruimtes en een theaterzaal, niet te kunnen opbrengen zonder een jaarlijkse subsidie van de gemeente.

Voor dit jaar heeft de gemeente geld toegezegd maar voor volgend jaar moet er een andere oplossing gezocht worden, zei wethouder Kreijkamp van Onderwijs vorige week in de commissievergadering. Een mogelijkheid is dat het UCK voortaan subsidie krijgt uit het cultuurpotje, al is dit niet zo voor de hand liggend. Een andere mogelijkheid is dat de Cultuurcampus door meerdere partijen wordt beheerd.

Stadsbelang Utrecht heeft voorgesteld dat ook het Harmonie Orkest Vleuten, Cultuur19 en Muziekschool De Nieuwe Vaart gebruik mogen gaan maken van de campus. Zij hebben aangegeven hier interesse in te hebben. Als de campus gedeeld wordt, kunnen de kosten lager en kan er een veelzijdig programma gemaakt worden dat zichtbaarder is in de wijk. Op die manier kan Vleuterweide de locatie voor amateurkunst houden en zijn cultuurlessen vanaf 2017 veiliggesteld. Een groot aantal politieke partijen ziet dit als een goede oplossing.