GROEN

GROEN

we staan vierkant achter elk groen voorstel

Ambities voor een nog groener Utrecht

Groen, groener, want Utrecht is nog niet groen genoeg. Stadsbelang Utrecht is op dit punt zeer ambitieus. Een groene stad zorgt immers voor een aantrekkelijke leefomgeving, een buurt waar je graag woont.

De gemeente kan veel doen aan het groen, erin investeren, onderhoud plegen op een moderne wijze zoals rekening houden met maaihoogtes waardoor een grotere biodiversiteit plaatsvindt en het plaatsen van meer bijenkasten in en rondom de parken. Maar voorop staat dat bewoners bij het beheer en onderhoud worden betrokken.

Veel buurtorganisaties en wijkraden hebben prachtige groene plannen: straten, rotondes en bermen worden opgefleurd met meer groen. Sommigen gaan nog verder met het opzetten van dierenweides en kleine volkstuinen, waar buurtbewoners eigen fruit en groente kweken. Een goede zaak, vinden wij, want stadslandbouw bindt buurtbewoners en de stadsmens steekt er wat van op: groente en fruit komt niet uit de winkel, maar van het land.

Dat ‘land’ kan bijvoorbeeld in Leidsche Rijn zijn, juist in dit grote nieuwe stadsdeel ontbreekt nog een volkstuinencomplex. Dat moet er komen. Maar ook in andere buurten en wijken is nog genoeg te doen als het gaat om groen.

Stadsbelang Utrecht staat daarom vierkant achter elk (uitvoerbaar) groen voorstel, zoals bijvoorbeeld verwoord in de plannen van de wijkraden voor 2014-2018. Bewoners zijn volgens ons heel goed in staat te bepalen wat gewenst is. De gemeente moet sowieso de samenwerking met haar inwoners aangaan als het gaat om de aanleg en beheer van het groen. De gemeente faciliteert en in samenwerking met de bewoners vindt het beheer plaats, dat is een mooi groen ideaal.

En alleen daarom al is Stadsbelang Utrecht warm voorstander van het leefbaarheidsbudget, geld voor alle wijken waar bewoners een beroep op kunnen om eigen plannen, zoals met groen, uit te voeren.

Recente artikelen

Een extra treinspoor naar Utrecht?

Stadsbelang Utrecht meent dat de eerste plannen in het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport niet visionair genoeg zijn. Er wordt in de plannen aangehaakt op de bestaande knooppunten. Stadsbelang Utrecht [...]

Deel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Simpel, Duidelijk en Utregs.
  Ontvang Stadsbelang Nieuwsflitsen
  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.
  © 2023 Stadsbelang Utrech Alle rechten voorbehouden
  Gemaakt door Bridge Marketing

  Stadsbelang nieuwsflitsen

  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.

  Vriendje van Stadsbelang Utrecht worden

  Vrienden van Stadsbelang Utrecht de manier om Stadsbelang Utrecht te steunen, de partij die er niet alleen is voor de bewoners en ondernemers, maar ook door de bewoners en ondernemers. Stadsbelang Utrecht wil dichtbij haar bewoners staan, want zij maken en zijn de stad.