Goed als De Kade niet doorgaat

Goed als De Kade niet doorgaat

Het plan voor bioscoop De Kade op het Paardenveld lijkt niet door te gaan. De aandeelhouders van de parkeergarage op die plek gaan niet akkoord met de afspraken van de gemeente betreffende de erfpacht..

Cees Bos liet tijdens een debatavond in november in het Schillertheater weten dat er sprake is van objectsubsidie.
Bos: “Commerciële vierkante meterprijzen in het centrumgebied liggen zo rond de 1.100 euro. De gemeente wil de grond tegen maatschappelijke prijzen van de hand doen, naar wat mij bekend is zo rond de 200 euro per vierkante meter, omdat het om een bioscoop gaat. De Kade B.V. ontpopt zich tot een ‘rupsje nooitgenoeg’ want ze vinden dit zelfs nog te hoog. Maatschappelijke grondprijzen vragen voor deze commerciële locatie aan een vastgoedbelegger staat wat Stadsbelang Utrecht gelijk aan ongerechtvaardigde staatssteun.”

Wat Stadsbelang Utrecht betreft hanteert de gemeente gewoon de commerciële prijs, of staat woningbouw toe op deze locatie.

Online artikel NU.nl

Recente artikelen

Een extra treinspoor naar Utrecht?

Stadsbelang Utrecht meent dat de eerste plannen in het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport niet visionair genoeg zijn. Er wordt in de plannen aangehaakt op de bestaande knooppunten. Stadsbelang Utrecht [...]

Deel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Simpel, Duidelijk en Utregs.
  Ontvang Stadsbelang Nieuwsflitsen
  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.
  © 2023 Stadsbelang Utrech Alle rechten voorbehouden
  Gemaakt door Bridge Marketing

  Stadsbelang nieuwsflitsen

  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.

  Vriendje van Stadsbelang Utrecht worden

  Vrienden van Stadsbelang Utrecht de manier om Stadsbelang Utrecht te steunen, de partij die er niet alleen is voor de bewoners en ondernemers, maar ook door de bewoners en ondernemers. Stadsbelang Utrecht wil dichtbij haar bewoners staan, want zij maken en zijn de stad.