Gelijk Speelveld bij de volkshuisvestelijke opdracht

Gelijk Speelveld bij de volkshuisvestelijke opdracht

Er komen als het aan het college ligt de komende 4 jaar 1200 sociale huurwoningen bij. Maar dat is veel te weinig. Die 1200 extra woningen staan in geen verhouding tot de groei van Utrecht. In de komende vier jaar zullen wij met gemak groeien  met 10.000 tot 20.000 gezinnen.
Niet alleen woningcorporaties maar ook institutionele en particuliere woningbeleggers moeten sociale huurwoningen kunnen realiseren, daarom levert Utrecht ook de grond tegen de lage grondprijs die voor sociale woningen geldt.

Obstakel

Het obstakel dat het college echter oplegt is dat voor deze woningbeleggers dezelfde voorwaarden gelden als voor corporaties. En dit is vaak een reden vanuit woningbeleggers om af zien van de ontwikkeling. Dit omdat zij dan wel dezelfde beperkingen ervaren die ook corporaties ervaren, maar de voordelen niet hebben die voor corporaties gelden. Bijvoorbeeld de lage rente die het WSW biedt voor leningen aan corporaties.

Overleg met woningbeleggers!

Stadsbelang Utrecht vraagt het college om in overleg te gaan met woningbeleggers. Om te alloceren welke belemmerende voorwaarden drempels opwerpen en kunnen worden geslecht. Om te komen tot een gelijkwaardige propositie voor woningbeleggers, die het realiseren en exploiteren van sociale huurwoningen voor deze partijen vergemakkelijkt. Want een gelijk speelveld is nodig om meer sociale woningen te kunnen realiseren

[pdf-embedder url=”https://stadsbelangutrecht.nlwp-content/uploads/2016/02/motie-gelijke-speelveld.pdf”]

 

Recente artikelen

Een extra treinspoor naar Utrecht?

Stadsbelang Utrecht meent dat de eerste plannen in het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport niet visionair genoeg zijn. Er wordt in de plannen aangehaakt op de bestaande knooppunten. Stadsbelang Utrecht [...]

Deel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Simpel, Duidelijk en Utregs.
  Ontvang Stadsbelang Nieuwsflitsen
  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.
  © 2023 Stadsbelang Utrech Alle rechten voorbehouden
  Gemaakt door Bridge Marketing

  Stadsbelang nieuwsflitsen

  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.

  Vriendje van Stadsbelang Utrecht worden

  Vrienden van Stadsbelang Utrecht de manier om Stadsbelang Utrecht te steunen, de partij die er niet alleen is voor de bewoners en ondernemers, maar ook door de bewoners en ondernemers. Stadsbelang Utrecht wil dichtbij haar bewoners staan, want zij maken en zijn de stad.