Geldboom? Een geldbos!

Geldboom? Een geldbos!

De schulden van de gemeente Utrecht blijven maar toenemen. Of het nu de Uithoflijn is of een parkeerplaats in Leidsche Rijn, telkens weer zijn er tientallen extra miljoenen nodig.

 

Geheel tegen de wens van Stadsbelang Utrecht in, heeft de gemeenteraad in december 2017 ingestemd met het uitgeven van 150 miljoen euro meer dan er binnenkomt. Door die keuze neemt de schuld van de gemeente toe tot een hoogte van 1,2 miljard euro. In januari 2018 kwamen er alweer nieuwe verliezen aan het licht. Die zorgen ervoor dat we tientallen miljoenen meer gaan uitgeven. Dat geld moet de gemeente lenen, omdat er helemaal geen geld is.

 

Vertragingen

In het geheim zijn er documenten gedeeld met de gemeente Utrecht over de aanleg van de Uithoflijn. Het project loopt 1,5 jaar uit door vertragingen. De extra kosten voor het project bedragen 84 miljoen euro, waar de gemeente Utrecht 25 miljoen van moet betalen. De provincie betaalt de rest. Het college van D66, GroenLinks, VVD en SP, vroeg de gemeenteraad in Utrecht om het dossier geheim te houden. Stadsbelang Utrecht is voor open en eerlijke communicatie, daarom hebben wij aangegeven dat het document openbaar moest worden.

Zelfs oppositiepartij het CDA wilde er alles aan doen om het geheim te houden. Een krappe meerderheid van de gemeenteraad heeft uiteindelijke gekozen voor het standpunt van Stadsbelang Utrecht, waardoor het document openbaar gemaakt is. Dit soort financiële tegenvallers komen door het beleid van dit bestuur veel te vaak  voor. De inwoners van Utrecht verdienen dat er veel zuiniger met hun geld omgegaan wordt.

Op de vraag of dit bestuur een geldboom had gevonden, reageerde Stadsbelang Utrecht-raadslid Stephan Oost: ”Een geldboom? Het lijkt eerder op een geldbos. Dit bestuur blijft maar geld uitgeven. Daar mogen de inwoners van Utrecht straks de rekening van betalen. Stadsbelang Utrecht wil dat dit stopt, wij kiezen voor een zuinig en zorgvuldig bestuur.”

Recente artikelen

Een extra treinspoor naar Utrecht?

Stadsbelang Utrecht meent dat de eerste plannen in het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport niet visionair genoeg zijn. Er wordt in de plannen aangehaakt op de bestaande knooppunten. Stadsbelang Utrecht [...]

Deel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Simpel, Duidelijk en Utregs.
  Ontvang Stadsbelang Nieuwsflitsen
  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.
  © 2023 Stadsbelang Utrech Alle rechten voorbehouden
  Gemaakt door Bridge Marketing

  Stadsbelang nieuwsflitsen

  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.

  Vriendje van Stadsbelang Utrecht worden

  Vrienden van Stadsbelang Utrecht de manier om Stadsbelang Utrecht te steunen, de partij die er niet alleen is voor de bewoners en ondernemers, maar ook door de bewoners en ondernemers. Stadsbelang Utrecht wil dichtbij haar bewoners staan, want zij maken en zijn de stad.