Geen draagkracht voor witgoed

Geen draagkracht voor witgoed

Armoede in Utrecht

Er leven veel mensen in armoede in Utrecht. Het is niet altijd heel zichtbaar maar de statistieken wijzen uit dat de armoede stijgt in de stad. De gemeente heeft ingesteld dat huishoudens in moeilijkheden een beroep kunnen doen op de bijzondere bijstand. Deze geldt tot op heden voor onvoorziene kosten, zo ook de vervanging van kapotte koelkasten of wasmachines.

Het voorstel van het college is de vervanging van deze duurzame gebruiksgoederen bij de invoering van het nieuwe armoedebeleid niet meer te betalen. Dit omdat mensen in armoede hier best voor zouden kunnen sparen of het bedrag lenen.

Geen draagkracht voor witgoed

Volgens Stadsbelang Utrecht (SBU) getuigt dit van weinig realiteitszin. Personen die in armoede leven hebben vaak te maken met schuldsanering. Juist mensen in de schuldsanering mogen geen leningen aangaan. En als je van € 25 tot € 50 euro per week aan besteedbaar inkomen hebt, is het erg lastig om te sparen voor vervanging van deze goederen.

Verruim bijzondere bijstand

SBU dient as donderdag een amendement in met het besluit dat er een beroep gedaan moet kunnen worden  op de bijzondere bijstand voor het vervangen van witgoed. De dekking hiervoor kan gevonden worden in het budget voor de Life Events.

 

[pdf-embedder url=”https://stadsbelangutrecht.nlwp-content/uploads/2015/12/Amendement-draagkracht-voor-witgoed.pdf”]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor vragen:

Cees Bos 06 22935983

Recente artikelen

Een extra treinspoor naar Utrecht?

Stadsbelang Utrecht meent dat de eerste plannen in het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport niet visionair genoeg zijn. Er wordt in de plannen aangehaakt op de bestaande knooppunten. Stadsbelang Utrecht [...]

Deel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Simpel, Duidelijk en Utregs.
  Ontvang Stadsbelang Nieuwsflitsen
  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.
  © 2023 Stadsbelang Utrech Alle rechten voorbehouden
  Gemaakt door Bridge Marketing

  Stadsbelang nieuwsflitsen

  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.

  Vriendje van Stadsbelang Utrecht worden

  Vrienden van Stadsbelang Utrecht de manier om Stadsbelang Utrecht te steunen, de partij die er niet alleen is voor de bewoners en ondernemers, maar ook door de bewoners en ondernemers. Stadsbelang Utrecht wil dichtbij haar bewoners staan, want zij maken en zijn de stad.