Geen Basji-bozoeks in Utrecht

Geen Basji-bozoeks in Utrecht

Geen Basji-bozoeks in UtrechtUtrecht is een veilige stad voor iedereen. Iedereen dient zich binnen de kaders van de wet te gedragen. Dit betekent concreet dat geweld en vandalisme niet getolereerd wordt, dat personen en organisaties zich dienen te gedragen.

Stadsbelang Utrecht maakt zich ernstige zorgen over veiligheid van Utrechtse burgers. Dit naar aanleiding van de door de Turkse regering gepubliceerde lijst met Nederlandse organisaties en personen die zoals zij stellen banden zouden hebben met de Gűlenbeweging. De Turkse president Erdogan ziet deze beweging en de volgelingen als extremisten/terroristen die de regering in juli omver heeft willen werpen. Stadsbelang Utrecht beschouwt het publiceren van deze lijst als ophitserij en aanzetten tot vandalisme en geweld.

In Utrecht is zo’n 5% van de bevolking (+/- 15.000 Utrechters) van Turkse afkomst, veelal met een sterke verbondenheid met Turkije.

Veiligheid dient gewaarborgd te zijn

Fractievoorzitter Cees Bos: “Het is niet ondenkbaar dat de spanning tussen ongeregelde Erdoganisten en Gűlenisten gaat oplopen, met bedreigingen en zo mogelijk slachtoffer van vandalisme en geweld als gevolg. De veiligheid van deze bevolkingsgroep, maar ook van de overige Utrechters dient gewaarborgd te zijn. Hiervoor dient het Utrechtse stadsbestuur te zorgen.”

Hierop zal Stadsbelang Utrecht  het college aanspreken, tijdens het vragenuurtje op 1 september.

Vragen Stadsbelang Utrecht>>

Recente artikelen

Een extra treinspoor naar Utrecht?

Stadsbelang Utrecht meent dat de eerste plannen in het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport niet visionair genoeg zijn. Er wordt in de plannen aangehaakt op de bestaande knooppunten. Stadsbelang Utrecht [...]

Deel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Simpel, Duidelijk en Utregs.
  Ontvang Stadsbelang Nieuwsflitsen
  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.
  © 2023 Stadsbelang Utrech Alle rechten voorbehouden
  Gemaakt door Bridge Marketing

  Stadsbelang nieuwsflitsen

  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.

  Vriendje van Stadsbelang Utrecht worden

  Vrienden van Stadsbelang Utrecht de manier om Stadsbelang Utrecht te steunen, de partij die er niet alleen is voor de bewoners en ondernemers, maar ook door de bewoners en ondernemers. Stadsbelang Utrecht wil dichtbij haar bewoners staan, want zij maken en zijn de stad.