Gandu moet blijven! Brief aan burgemeester van Zanen.

Gandu moet blijven! Brief aan burgemeester van Zanen.

Geachte burgemeester, beste Jan,

Op donderdagochtend bereikte Stadsbelang Utrecht het bericht dat Christian Gandu’s paspoort is afgenomen en dat hij voor 17 december 2015 Nederland moet hebben verlaten.

Christian Gandu is van Congolese afkomst en is op zijn negende gevlucht vanwege de situatie in zijn geboorteland Congo. Hij woont hier inmiddels 14 jaar. Hij begon zijn voetballoopbaan bij de amateurs van KVVA uit Amersfoort en kwam vervolgens in de jeugdopleiding van FC Utrecht. Gandu speelde vervolgens bij Borussia Dortmund, FC Groningen, Almere City FC, USV Elinkwijk, de Poolse clubs Zaglebie Sosnowiec en SK Skra Czestochowa en sinds dit seizoen bij Magreb ’90.

Hij is een “modelvluchteling” die vanuit een achterstandspositie een goed leven op aan het bouwen is. Deze voorbeeldrol vervult hij sinds hij bij Magreb’90 speelt voor de spelers van de vereniging maar ook voor de jongeren in Kanaleneiland. Hij laat zien dat je vanuit een moeilijke positie toch iets van je leven kan maken.

Stadsbelang Utrecht is vindt het onbegrijpelijk dat Christian Gandu wegens administratieve missers Nederland na 14 jaar zou moeten verlaten.

Wij hebben de volgende vragen:

Bent u het met Stadsbelang Utrecht eens dat wanneer je als negenjarige naar Nederland vlucht, hier opgroeit en inmiddels 14 jaar verblijft het besluit voor uitzetting dient te worden heroverwogen?

Is het bij u bekend dat het reisadvies voor Congo is ‘niet reizen of noodzakelijk reizen’?

Bent u het met Stadsbelang Utrecht eens dat de veiligheid van Christian Gandu in Congo niet gegarandeerd kan worden?

Bent u het met Stadsbelang Utrecht eens dat wanneer je in Nederland bent opgegroeid, onderwijs hebt genoten en weinig binding hebt met het land van herkomst, er geen goed perspectief is in dit land?

Gaat u zich als burgemeester inzetten om te voorkomen Christian Gandu op 17 december 2015 Nederland moet verlaten?

Gaat u zich als burgemeester inzetten dat Christian Gandu een permanente verblijfsstatus krijgt in Nederland?

Met vriendelijke groet,

Cees Bos
Fractie Stadsbelang Utrecht

Recente artikelen

Een extra treinspoor naar Utrecht?

Stadsbelang Utrecht meent dat de eerste plannen in het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport niet visionair genoeg zijn. Er wordt in de plannen aangehaakt op de bestaande knooppunten. Stadsbelang Utrecht [...]

Deel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Simpel, Duidelijk en Utregs.
  Ontvang Stadsbelang Nieuwsflitsen
  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.
  © 2023 Stadsbelang Utrech Alle rechten voorbehouden
  Gemaakt door Bridge Marketing

  Stadsbelang nieuwsflitsen

  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.

  Vriendje van Stadsbelang Utrecht worden

  Vrienden van Stadsbelang Utrecht de manier om Stadsbelang Utrecht te steunen, de partij die er niet alleen is voor de bewoners en ondernemers, maar ook door de bewoners en ondernemers. Stadsbelang Utrecht wil dichtbij haar bewoners staan, want zij maken en zijn de stad.