Fietspad door de Woerd biedt mogelijkheden

Fietspad door de Woerd biedt mogelijkheden

De bewoners van De Woerd hebben een extra doorgang om vanuit hun wijk naar de Zandweg te kunnen. Vorige week is er bij de wadi in De Woerd een fietspad gerealiseerd. Het fietspad was al sinds de oprichting van de wijk ingetekend maar doorkruiste het terrein van een particulier. De gemeente had het recht van eerste aankoop van het terrein bij verkoop en kon het fietspad gaan aanleggen.

Met de aanleg van dit fietspad is de verbinding over de Leidse Rijn via de brug bij de Meentweg meer voor de hand liggend geworden. Cees Bos, fractievoorzitter van Stadsbelang Utrecht ziet het als een kans:”Bewoners hoeven nu minder om te fietsen als ze gebruik willen maken van deze brug en kunnen de drukke Meernbrug sneller links laten liggen. Ik zou dan ook iedereen willen oproepen dat vooral te doen. Dit is een veilig alternatief voor schoolgaande kinderen uit De Woerd en Parkwijk maar ook om even boodschappen te doen bij Mereveldplein.” De Meernburg is al jaren een doorn in het oog van veel Merenezen qua drukte. De gemeente erkent dat het een gevaarlijk verkeerspunt is en heeft opnieuw een onderzoek opgestart naar verbeterpunten. Bos:”Als we de Meernbrug qua drukte kunnen ontlasten omdat er een goed alternatief ligt,  moeten wij dat als bewoners zeker doen maar Stadsbelang Utrecht blijft we tevens alert op verbetering van de verkeerssituatie bij de Meernbrug.”

Artikel in de VAR Mijd de Meernbrug!

Recente artikelen

Een extra treinspoor naar Utrecht?

Stadsbelang Utrecht meent dat de eerste plannen in het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport niet visionair genoeg zijn. Er wordt in de plannen aangehaakt op de bestaande knooppunten. Stadsbelang Utrecht [...]

Deel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Simpel, Duidelijk en Utregs.
  Ontvang Stadsbelang Nieuwsflitsen
  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.
  © 2023 Stadsbelang Utrech Alle rechten voorbehouden
  Gemaakt door Bridge Marketing

  Stadsbelang nieuwsflitsen

  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.

  Vriendje van Stadsbelang Utrecht worden

  Vrienden van Stadsbelang Utrecht de manier om Stadsbelang Utrecht te steunen, de partij die er niet alleen is voor de bewoners en ondernemers, maar ook door de bewoners en ondernemers. Stadsbelang Utrecht wil dichtbij haar bewoners staan, want zij maken en zijn de stad.