Evenementen in Castellum Hoge Woerd: het moet wel leuk blijven

Evenementen in Castellum Hoge Woerd: het moet wel leuk blijven

“Elk zomerweekend met rumoer in de tuin zitten”

De raadsinformatieavond van vorige week was een eyeopener wat betreft de geluidsoverlast die de evenementen op Castellum Hoge Woerd kunnen veroorzaken. Tijdens de rondleiding waarop drie verschillende geluidsniveaus te horen waren (75, 85 en 95 dB) werd duidelijk dat zowel de evenementen van 85 dB als die van 95 dB belastend zijn voor de bewoners van de wijk het Weer. De huizen in het Weer liggen het dichtste bij het Castellum.

Fractievoorzitter Cees Bos van Stadsbelang Utrecht (SBU): “De 95 dB evenementen zijn wat ons betreft onacceptabel. Een housefeest kan leuk zijn, maar niet direct naast je woning en al helemaal niet in de open lucht. Ook het aantal 85 dB evenementen moeten beperkt worden. De twintig voorgestelde evenementen zijn gewoon te belastend. Dit zou betekenen dat omwonenden elk zomerweekeind met rumoer in de tuin moeten zitten of de deuren en ramen moeten sluiten. De 75 dB evenementen leveren beperkte overlast; die zijn wat ons betreft acceptabel.”

Daarentegen proefde de fractie van Stadsbelang Utrecht tijdens de avond dat de omwonenden de activiteiten van het Castellum wel op prijs stellen. Bos: “De meeste mensen gaven aan dat activiteiten gewenst zijn, als het qua lawaai maar binnen de perken blijft. Wij staan daarom ook niet onwelwillend tegenover de uitbreiding van het aantal 75 dB evenementen. “

Donderdag zal de herziening van het bestemmingsplan Castellum Hoge Woerd worden besproken in de commissie Stad en Ruimte van de Utrechtse gemeenteraad. Hierbij wordt besproken hoe het aantal evenementen (cultuur of anders) vast te stellen op geluidsniveau. De fractie van SBU gaat zich in de commissievergadering hard maken voor het schrappen en beperken van het aantal meest overlastgevende evenementen.

Het lijkt SBU een goed plan als er voor het komende jaar een beheersgroep komt van bewoners, exploitanten en de gemeente om het verloop te monitoren. Dit om te kunnen bijsturen als er dingen beter kunnen. Ook vindt de partij het belangrijk om de parkeerdruk te meten en de verkeersstromen te regelen.

Artikel in Nieuws Leidsche Rijn.nl 

 

 

Recente artikelen

Een extra treinspoor naar Utrecht?

Stadsbelang Utrecht meent dat de eerste plannen in het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport niet visionair genoeg zijn. Er wordt in de plannen aangehaakt op de bestaande knooppunten. Stadsbelang Utrecht [...]

Deel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Simpel, Duidelijk en Utregs.
  Ontvang Stadsbelang Nieuwsflitsen
  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.
  © 2023 Stadsbelang Utrech Alle rechten voorbehouden
  Gemaakt door Bridge Marketing

  Stadsbelang nieuwsflitsen

  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.

  Vriendje van Stadsbelang Utrecht worden

  Vrienden van Stadsbelang Utrecht de manier om Stadsbelang Utrecht te steunen, de partij die er niet alleen is voor de bewoners en ondernemers, maar ook door de bewoners en ondernemers. Stadsbelang Utrecht wil dichtbij haar bewoners staan, want zij maken en zijn de stad.