ENERGIE

ENERGIE

Woonlastenbesparing, comfortverbetering en CO2-uitstootvermindering

Energie besparen, dat doet U

De overheid bespaart geen energie, dat doen burgers, organisaties en bedrijven. De gemeente helpt daarbij, schept voorwaarden en beleidsambities en geeft waar nodig een steuntje in de rug.

De zorg voor een duurzame stad ligt wat Stadsbelang Utrecht betreft bij haar inwoners, organisaties en bedrijven. Wij hechten grote waarde aan verduurzaming vanuit het oogpunt van woonlastenbesparing, comfortverbetering en CO2-uitstootvermindering voor alle inwoners van de stad.

STADSBELANG UTRECHT VOOR EEN GEMEENTELIJKE INZET OP:

 1. Faciliteren van huurders van woningen. Eigenaren van woningen en bedrijven worden al in voldoende mate vanuit de Rijksoverheid gestimuleerd, huurders verdienen een steuntje in de rug met de Utrechtse Duurzaamheidslening.
 2. Het aanbieden van subsidies op energieadvies voor woningen en bedrijfspanden als de eigenaar of huurder maatregelen wil uitvoeren.
 3. Doorgaan met de plannen voor grootschalige renovatie van bestaande woningen die leiden tot minder energieverbruik.
 4. Het schrappen van belemmerende welstandregels betreffende het aanbrengen van zonnepanelen.
 5. Het faciliteren van de geplande biomassacentrale op Lage Weide.
 6. Bewoners de keuze te laten voor eigen energieopwekking naast, of in plaats van stadsverwarming.
 7. Duidelijker in te zetten op verduurzaming van kantoor- en bedrijfsgebouwen, door middel van voorlichting en handhaving.
 8. Het goede voorbeeld geven op het gebied van duurzaamheid, het gemeentelijk wagenpark dient verder ‘vergroend’ te worden en gemeentelijk vastgoed dient energiezuiniger te worden.

Recente artikelen

Een extra treinspoor naar Utrecht?

Stadsbelang Utrecht meent dat de eerste plannen in het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport niet visionair genoeg zijn. Er wordt in de plannen aangehaakt op de bestaande knooppunten. Stadsbelang Utrecht [...]

Deel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Simpel, Duidelijk en Utregs.
  Ontvang Stadsbelang Nieuwsflitsen
  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.
  © 2023 Stadsbelang Utrech Alle rechten voorbehouden
  Gemaakt door Bridge Marketing

  Stadsbelang nieuwsflitsen

  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.

  Vriendje van Stadsbelang Utrecht worden

  Vrienden van Stadsbelang Utrecht de manier om Stadsbelang Utrecht te steunen, de partij die er niet alleen is voor de bewoners en ondernemers, maar ook door de bewoners en ondernemers. Stadsbelang Utrecht wil dichtbij haar bewoners staan, want zij maken en zijn de stad.