Een valse start voor de Utrechtse gedragscode bestuurlijke integriteit

Een valse start voor de Utrechtse gedragscode bestuurlijke integriteit

De Utrechtse raadscommissie presenteerde op 7 maart 2016 de (ontwerp) gedragscode bestuurlijke integriteit aan de Utrechtse gemeenteraad. Een gedragscode met een vertaling van de waarden en normen van het gemeentebestuur, opdat het vertrouwen in en de legitimiteit van het lokale openbare bestuur gewaarborgd kan zijn.

Stadsbelang Utrecht heeft deelgenomen aan deze raadscommissie en is niet blij met hoe deze gedragscode er uiteindelijk uit is komen te zien. Een overgrote meerderheid van de Utrechtse raadscommissie heeft gemeend het kernbegrip “onafhankelijkheid” in te moeten bouwen gebaseerfd op het (recente) verleden van een individueel raadslid.

“Dat is een valse start van een gedragscode en een gedragscode onwaardig”, aldus Stadsbelang fractievoorzitter Cees Bos.

Stadsbelang Utrecht zal bij de raadsbehandeling van deze gedragscode met een amendement komen om dit kernbegrip en de beschrijving alsnog te hertalen naar de modelgedragscode die door de meeste Nederlandse gemeentes wordt toegepast.

 

Recente artikelen

Een extra treinspoor naar Utrecht?

Stadsbelang Utrecht meent dat de eerste plannen in het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport niet visionair genoeg zijn. Er wordt in de plannen aangehaakt op de bestaande knooppunten. Stadsbelang Utrecht [...]

Deel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Simpel, Duidelijk en Utregs.
  Ontvang Stadsbelang Nieuwsflitsen
  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.
  © 2023 Stadsbelang Utrech Alle rechten voorbehouden
  Gemaakt door Bridge Marketing

  Stadsbelang nieuwsflitsen

  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.

  Vriendje van Stadsbelang Utrecht worden

  Vrienden van Stadsbelang Utrecht de manier om Stadsbelang Utrecht te steunen, de partij die er niet alleen is voor de bewoners en ondernemers, maar ook door de bewoners en ondernemers. Stadsbelang Utrecht wil dichtbij haar bewoners staan, want zij maken en zijn de stad.