Een einde aan exorbitant hoge lening

Een einde aan exorbitant hoge lening

LeningenHet Utrechtse college leent veel , de afgelopen twee jaar hebben zij 327 miljoen extra geleend waarvan 200 miljoen voor lopende rekeningen. Dit alles resulteert in een totale langlopende lening van 1,1 miljard euro eind december 2016. Deze lening is 80% van wat Utrecht mag lenen.

Sommige collegepartijen vinden dat er nog 20% geleend mag worden want Utrecht is een groeiende stad. Hiermee kan de schuld oplopen tot 1,4 miljard Euro. De wethouder gaf aan dat lenen gratis is, dat de rente waarvoor wij leningen aangaan op nul procent ligt.

Wie zijn schulden betaalt verarmt niet

Wij zijn van mening dat een lening van 1,1 miljard euro het absolute maximum is. Liever hebben wij een lagere lening. Dat de rente op dit moment laag is is niet relevant want die rente kan ook zo maar stijgen. Een dergelijk grote lening kan in de toekomst een loden last worden om de nek van Utrechters. Eerder kiezen wij voor aflossen, want wie zijn lening betaalt verarmt niet.

Als er geïnvesteerd moet worden, laat Utrecht dit dan duurzaam doen, in onze ogen doet de gemeente dit, door niet meer te lenen als wat er jaarlijks wordt afgelost/afgeschreven.

Recente artikelen

Een extra treinspoor naar Utrecht?

Stadsbelang Utrecht meent dat de eerste plannen in het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport niet visionair genoeg zijn. Er wordt in de plannen aangehaakt op de bestaande knooppunten. Stadsbelang Utrecht [...]

Deel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Simpel, Duidelijk en Utregs.
  Ontvang Stadsbelang Nieuwsflitsen
  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.
  © 2023 Stadsbelang Utrech Alle rechten voorbehouden
  Gemaakt door Bridge Marketing

  Stadsbelang nieuwsflitsen

  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.

  Vriendje van Stadsbelang Utrecht worden

  Vrienden van Stadsbelang Utrecht de manier om Stadsbelang Utrecht te steunen, de partij die er niet alleen is voor de bewoners en ondernemers, maar ook door de bewoners en ondernemers. Stadsbelang Utrecht wil dichtbij haar bewoners staan, want zij maken en zijn de stad.