WAARDEVOLLE BIJDRAGE

Er zijn in Utrecht negen uitgiftepunten voor de Voedselbank. Geregeld ontstaan er problemen omtrent de huisvesting van de uitgiftepunten van de voedselbanken.

De voedselbanken leveren een waardevolle bijdrage aan de armoedeaanpak in Utrecht. Veel gezinnen kunnen het wekelijkse voedselpakket goed gebruiken en vertrouwen er op dat zij het kunnen blijven ontvangen.

MOTIE KADEREN AFSPRAKEN

De voedselbanken zijn afhankelijk qua huisvesting van maatschappelijke instellingen of de gemeente. Het is dan ook alleen maar billijk als de onderlinge afspraken over huisvesting duidelijk worden omkaderd. Stadsbelang Utrecht (SBU) hecht aan het goed functioneren van de voedselbanken. Daarom dient de partij donderdag 10 december een motie in bij de raadsvergadering over een duidelijk kader van de afspraken.

ACTIEF HUISVESTINGSBELEID

Fractievoorzitter Cees Bos:”Wat wij aan het college vragen is dat wanneer een voedselbank zonder dak komt te zitten de gemeente actief op zoek gaat naar geschikte huisvesting binnen het Utrechtse vastgoed. Je zag hoe het recent fout ging bij de voedselbank Leidsche Rijn: zij moesten weg uit een tijdelijk pand en zaten behoorlijk in de rats. De wethouder trok er in eerste instantie zijn handen van af.”
Ook vraagt SBU om altijd in een overeenkomst vast te leggen dat wanneer een afdeling van de voedselbank huisvesting van de gemeente gebruikt voor de uitgifte, zij dit ‘om niet’ kunnen doen. Dat betekent dat zij het gas, licht en water betalen dat zij verbruiken maar geen huur.

 

[pdf-embedder url=”https://stadsbelangutrecht.nlwp-content/uploads/2015/12/motie-voedselbanken-1.pdf”]

[pdf-embedder url=”https://stadsbelangutrecht.nlwp-content/uploads/2015/12/voedselbank-adun_611.pdf”]