De Utrechtse ambtenaar uit de lappenmand

De Utrechtse ambtenaar uit de lappenmand

Het ziekteverzuim onder Utrechtse ambtenaren is hoog. In Utrecht bedraagt het ziekteverzuim 6,7% terwijl het gemiddelde ziekteverzuim in Nederland op 3,9 % ligt.

Afgezien van het feit dat ziekteverzuim nooit handig is, kost het ook geld.  Onder andere omdat er vaak externen ingehuurd worden om het gat te vullen. In de gemeente Utrecht wordt voor 1.469.000 Euro per jaar aan externen uitgegeven.

Fractievoorzitter Cees Bos: “Een daling van het percentage van ziekteverzuim draagt aan een efficiëntere overheid. Het kan toch niet zo zijn dat de re-integratie inspanningen van publieke werkgevers onderdoen aan die van private werkgevers?”

Wat Stadsbelang Utrecht betreft doet de gemeente onderzoek hiernaar en neemt maatregelen die ervoor gaan zorgen dat het ziekteverzuim onder ambtenaren in lijn komt met het gemiddelde ziekteverzuim in Nederland.

Motie 104 ingediend tijdens VJN 2015 is overgenomen door de Wethouder.

 

Recente artikelen

Een extra treinspoor naar Utrecht?

Stadsbelang Utrecht meent dat de eerste plannen in het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport niet visionair genoeg zijn. Er wordt in de plannen aangehaakt op de bestaande knooppunten. Stadsbelang Utrecht [...]

Deel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Simpel, Duidelijk en Utregs.
  Ontvang Stadsbelang Nieuwsflitsen
  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.
  © 2023 Stadsbelang Utrech Alle rechten voorbehouden
  Gemaakt door Bridge Marketing

  Stadsbelang nieuwsflitsen

  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.

  Vriendje van Stadsbelang Utrecht worden

  Vrienden van Stadsbelang Utrecht de manier om Stadsbelang Utrecht te steunen, de partij die er niet alleen is voor de bewoners en ondernemers, maar ook door de bewoners en ondernemers. Stadsbelang Utrecht wil dichtbij haar bewoners staan, want zij maken en zijn de stad.