De klucht rondom Nieuw Utrecht

De klucht rondom Nieuw Utrecht

Wethouder Paulus Jansen heeft te snel en onnadenkend gehandeld in het dossier Nieuw Utrecht. Waar hij wil afstevenen op een faillissement van deze sportvereniging is hij vergeten het dossier goed te bestuderen. De gevolgen kunnen zijn dat de gemeente bij faillissement voor minimaal  367.000 euro  tot maximaal 600.000 euro het schip in gaat.

NieuwUtrechtDe situatie

Utrecht staat garant voor een lening van Nieuw Utrecht naar de ABN-Amro bank. Uit navraag blijkt dat deze garantstelling samen met Stichting waarborgfonds Sport is gedaan.  Dezen garantstelling werkt als volgt; De gemeente staat garant voor 100% van de lening, Stichting Waarborgfonds Sport staat naar de gemeente garant voor 50% van de lening.

Wethouder Jansen stelt dat Utrecht de garantstelling twee jaar geleden heeft opgezegd, maar deze opzegging is nog niet geaccepteerd door de ABN-Amro bank. Hierdoor is Utrecht in juridische zin nog steeds gebonden aan de garantstelling.  In de programmabegroting 2016 alsook in de Voorjaarnota 2016 staat nog steeds te lezen dat wij een garantie hebben gesteld. Dit voor 217.000 euro.  Lees borgstellingen Stichting Vlietkop>>

Ons vermoeden is dat deze garantstelling minimaal 225.000 euro is , omdat Nieuw Utrecht nog maar weinig heeft afgelost. De garantstelling zal ook maar zo 450.000 euro kunnen zijn, omdat Stichting Waarborgfonds Sport onder de garantstelling naar de gemeente zou kunnen uitkomen.

Daarom hebben wij aan zowel wethouder Jansen als Wethouder Kreijkamp vragen gesteld, om  duidelijkheid te krijgen over het financiële risico van de gemeente.

Ondertussen gaat SP wethouder Jansen door met het beschadigen van de sportvereniging. Tja, zo werk je actief mee aan het kapotmaken van een sportvereniging in problemen.

Recente artikelen

Een extra treinspoor naar Utrecht?

Stadsbelang Utrecht meent dat de eerste plannen in het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport niet visionair genoeg zijn. Er wordt in de plannen aangehaakt op de bestaande knooppunten. Stadsbelang Utrecht [...]

Deel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Deze zelfde Wethouder heeft ook de Raadscommissie verkeerd en onvolledig informeert. Door te suggereren te zeggen dat Wij Failliet gaan 2 jaar geleden en nu weer, en maar roepen dat SV Nieuw Utrecht veel meer schulden heeft; WERKELIJKHEID IS DAT: er een tekort is van 40.000 dit heeft betrekking op de BTW teruggave die we niet in een keer krijgen en 7 jaar over moeten wachten. De zelfde gemeente heeft de Vereniging ook daarin alleen gelaten, terwijl de Gemeente samen met SVNU 54% , Gemeente 46% eigenaar zijn; De Wethouder moet nu wel een andere bril op KLEURRIJKER en deze vereniging ook zien als gelijkwaardige partner en daar naar handelen.
    Dat kan nog om aan tafel te zitten nu het nog kan.

Simpel, Duidelijk en Utregs.
Ontvang Stadsbelang Nieuwsflitsen
Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.
© 2023 Stadsbelang Utrech Alle rechten voorbehouden
Gemaakt door Bridge Marketing

Stadsbelang nieuwsflitsen

Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.

Vriendje van Stadsbelang Utrecht worden

Vrienden van Stadsbelang Utrecht de manier om Stadsbelang Utrecht te steunen, de partij die er niet alleen is voor de bewoners en ondernemers, maar ook door de bewoners en ondernemers. Stadsbelang Utrecht wil dichtbij haar bewoners staan, want zij maken en zijn de stad.