De energierekening moet omlaag

De energierekening moet omlaag

De Utrechters moeten de strijd aanbinden met te hoge energielasten. Goedkoper wonen kan met een goed geïsoleerde woning. Eigenaren van woningen kunnen voor maatregelen zoals vloer- muur- en dakisolatie en de aanleg van zonnepanelen al goedkope leningen krijgen.

L1006200

Leningen die eenvoudig terug te verdienen zijn met lagere energielasten. Stadsbelang Utrecht vindt dat huurders van woningen ook recht hebben op lagere energielasten en willen dat woningcorporaties en commerciële verhuurders er alles aan doen dit mogelijk te maken. Stroom- en gasverbruik kan worden verminderd, alleen al door duurzame verbeteringen aan een woning. En het is dus niet alleen goed voor het milieu, minder CO2-uitstoot, maar ook goed voor de portemonnee van de huurder.Utrechtse corporaties hebben veel woningbezit in onder meer Kanaleneiland en Overvecht waar veel mensen het moeten doen met een laag inkomen. Zij zijn gebaat bij een lage energierekening, die nu nog soms sterker stijgt dan de huurprijs. Stadsbelang Utrecht wil dat corporaties zich hard maken voor isolatie en andere duurzame maatregelen die woningen energiezuiniger maken (energie-neutraal). Dat het kan, dat hebben andere corporaties in het land al laten zien. Huurders moeten, net als eigenaren van koopwoningen, ook zelf met duurzame maatregelen aan de slag kunnen. Cees Bos, lijsttrekker Stadsbelang Utrecht, heeft er daarom in 2012 voor gezorgd dat de gemeentelijke Duurzaamheidslening voor energiebesparing ook is opengesteld voor huurders. Cees Bos: “Van belang is dat het veelal lagere inkomen van huurders geen obstakel is, daarom pleit ik ervoor dat dit inkomen niet als uitgangspunt wordt genomen voor zo’n lening. De lagere energielasten heffen de extra lasten van de lening immers ruimschoots op.”

 

Recente artikelen

Een extra treinspoor naar Utrecht?

Stadsbelang Utrecht meent dat de eerste plannen in het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport niet visionair genoeg zijn. Er wordt in de plannen aangehaakt op de bestaande knooppunten. Stadsbelang Utrecht [...]

Deel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Simpel, Duidelijk en Utregs.
  Ontvang Stadsbelang Nieuwsflitsen
  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.
  © 2023 Stadsbelang Utrech Alle rechten voorbehouden
  Gemaakt door Bridge Marketing

  Stadsbelang nieuwsflitsen

  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.

  Vriendje van Stadsbelang Utrecht worden

  Vrienden van Stadsbelang Utrecht de manier om Stadsbelang Utrecht te steunen, de partij die er niet alleen is voor de bewoners en ondernemers, maar ook door de bewoners en ondernemers. Stadsbelang Utrecht wil dichtbij haar bewoners staan, want zij maken en zijn de stad.