Bureau NegenTien opdoeken

Bureau NegenTien opdoeken

Een mogelijkheid voor een efficiencyslag

De Vinex is zo goed als af. Gebouwd wordt er nog maar mondjesmaat. Bureau NegenTien is het aanspreekpunt voor alle ruimtelijke opgaven in de wijken Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. De gebiedssturing van Ruimtelijk en Economische Ontwikkeling en de projectsturing van Projectbureau Leidsche Rijn zijn hiermee gecombineerd in één organisatie.

Bureau NegenTien startte als een pilot en wordt begin 2016 geëvalueerd. Stadsbelang Utrecht wil dat er kritisch gekeken wordt of voortzetting van het Bureau wel gewenst is. Fractievoorzitter Cees Bos: ”Er worden al jaren kanttekeningen geplaatst bij deze regeling. Projectsturing kan ook vanuit het stedelijke projectmanagementbureau worden vormgegeven. De gebiedssturing wordt al vanuit het REO vormgegeven.“

Stadsbelang Utrecht ziet met het sluiten van Bureau NegenTien een mogelijkheid voor een efficiencyslag. Bos: ”Een apart loket betekent extra kosten. Besparing kan worden gerealiseerd door het Bureau op te doeken. Bovendien denken we dat het logischer is dat het Bureau inmiddels opgaat in een reguliere setting.”

Bij de Voorjaarsnota is onze motie overgenomen door de wethouder om kritisch bij de evaluatie te kijken of diensten samengevoegd kunnen worden en welke besparing dat kan opleveren.

Motie-Bureau-NegenTien-opdoeken-als-het-kan

Recente artikelen

Een extra treinspoor naar Utrecht?

Stadsbelang Utrecht meent dat de eerste plannen in het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport niet visionair genoeg zijn. Er wordt in de plannen aangehaakt op de bestaande knooppunten. Stadsbelang Utrecht [...]

Deel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Reactie op Bureau NegenTien opdoeken.
    Voor zover ik weet bestaat dit bureau helaas nog steeds.
    Er wordt nu volop medewerking verleent door de gemeente Utrecht om tegen alle geldende regelingen in Natuurmonumenten 15 woningen te laten bouwen om erfpacht gelden te kunnen innen. Utrecht heeft een bouwenveloppe laten op maken om dit te legaliseren. De ruimte voor ruimte regeling wordt in de ruimst mogelijke zin toegepast. De gebiedsmanager voor Vleuten- de Meern de heer Bleijs volgt zij eigen regelgeving ten gunste van Natuurmonumenten. Ik zit ook met voormalige agrarische opstallen, met asbest daken, en men wil niet eens op een constructieve manier meedenken om dit in ruil voor een woning te saneren.

Simpel, Duidelijk en Utregs.
Ontvang Stadsbelang Nieuwsflitsen
Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.
© 2023 Stadsbelang Utrech Alle rechten voorbehouden
Gemaakt door Bridge Marketing

Stadsbelang nieuwsflitsen

Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.

Vriendje van Stadsbelang Utrecht worden

Vrienden van Stadsbelang Utrecht de manier om Stadsbelang Utrecht te steunen, de partij die er niet alleen is voor de bewoners en ondernemers, maar ook door de bewoners en ondernemers. Stadsbelang Utrecht wil dichtbij haar bewoners staan, want zij maken en zijn de stad.