Armoede

Armoede

Bij onvoldoende inkomen actief aanbieden van bijzondere regelingen en voorzieningen

Armoede, hulp bij een tijdelijk ongenoegen

Utrecht ontkomt niet aan de gevolgen van de crisis. Een groeiende groep Utrechters leeft onder de armoedegrens. Een stijgend aantal bijstandsaanvragen. Stadsbelang Utrecht vindt dat basisvoorzieningen dienen bereikbaar en op orde te zijn. Daarom is Stadsbelang Utrecht van mening dat de beslistermijn over een uitkeringsaanvraag niet langer dan 4 weken hoeft te duren en dat een voorschot sneller te krijgen is.

Voor inwoners die onvoldoende inkomen hebben bestaan regelingen waarvan men niet afweet daarom dient informatie en voorlichting over bijzondere bijstand, andere voorzieningen en gemeentelijke kwijtscheldingsregelingen actief te worden aangeboden.

Stadsbelang Utrecht zet verder in op:

 1. De wachtlijsten voor schuldhulpverlening dienen te worden weggewerkt.
 2. Toegang tot sport, muziek en cultuur moet doormiddel van de U-pas blijvend bereikbaar houden voor gezinnen met een inkomen tot 125% van het wettelijk sociaal minimum.
 3. Voedselbanken krijgen gratis huisvesting aangeboden als zij gebruik maken van gemeentelijk vastgoed.

Recente artikelen

Een extra treinspoor naar Utrecht?

Stadsbelang Utrecht meent dat de eerste plannen in het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport niet visionair genoeg zijn. Er wordt in de plannen aangehaakt op de bestaande knooppunten. Stadsbelang Utrecht [...]

Deel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Simpel, Duidelijk en Utregs.
  Ontvang Stadsbelang Nieuwsflitsen
  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.
  © 2023 Stadsbelang Utrech Alle rechten voorbehouden
  Gemaakt door Bridge Marketing

  Stadsbelang nieuwsflitsen

  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.

  Vriendje van Stadsbelang Utrecht worden

  Vrienden van Stadsbelang Utrecht de manier om Stadsbelang Utrecht te steunen, de partij die er niet alleen is voor de bewoners en ondernemers, maar ook door de bewoners en ondernemers. Stadsbelang Utrecht wil dichtbij haar bewoners staan, want zij maken en zijn de stad.