Armoede-alarm!

Armoede-alarm!

Niemand buiten sluiten. Het zijn ongelofelijke cijfers: maar liefst 25.000 Utrechters leven onder de armoedegrens. Het aantal bijstandsuitkeringen is opgelopen tot 8500 (eind 2013). Meer en meer mensen maken gebruik van de schuldhulpverlening. Het aantal gedwongen huisuitzettingen neemt toe. Structureel zijn er zo’n 500 Utrechters afhankelijk van de voedselbank. Het is duidelijk: Utrecht ontkomt niet aan stijgende armoede. Stadsbelang Utrecht trekt zich dat aan en vindt dat niemand buiten de boot moet vallen. Daarom zet onze partij er op in dat zoveel als mogelijk voorzieningen voor iedereen bereikbaar blijven. Neem de U-pas, die biedt veel mensen voordelen zoals kortingen op lidmaatschappen voor sportclubs en muziekverenigingen. Wat ons betreft moet iedereen met een inkomen tot 125% van het wettelijk sociaal minimum er gebruik van kunnen maken.

Een ander belangrijk punt is dat wie een beroep moet doen op een uitkering daar ook snel zekerheid over heeft. We zijn daarom voor een verkorting van beslistermijn van een uitkeringsaanvraag naar maximaal 4 weken. De gemeente moet ook actiever worden met het verlenen van bijzondere bijstand voor degenen die in grote problemen komen.

Om te voorkomen dat mensen in financiële problemen komen is het ook goed als er meer wordt gedaan aan voorlichting over bestaande voorzieningen en gemeentelijke kwijtscheldingsregelingen. En wie desondanks alles toch nog in de schuldhulpverlening terechtkomt moet daar direct een beroep op kunnen doen: geen wachtlijsten.
En volgens ons bijna overbodig om te vermelden, maar voedselbanken worden gratis gehuisvest. Dat is buiten kijf.

Recente artikelen

Een extra treinspoor naar Utrecht?

Stadsbelang Utrecht meent dat de eerste plannen in het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport niet visionair genoeg zijn. Er wordt in de plannen aangehaakt op de bestaande knooppunten. Stadsbelang Utrecht [...]

Deel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Simpel, Duidelijk en Utregs.
  Ontvang Stadsbelang Nieuwsflitsen
  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.
  © 2023 Stadsbelang Utrech Alle rechten voorbehouden
  Gemaakt door Bridge Marketing

  Stadsbelang nieuwsflitsen

  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.

  Vriendje van Stadsbelang Utrecht worden

  Vrienden van Stadsbelang Utrecht de manier om Stadsbelang Utrecht te steunen, de partij die er niet alleen is voor de bewoners en ondernemers, maar ook door de bewoners en ondernemers. Stadsbelang Utrecht wil dichtbij haar bewoners staan, want zij maken en zijn de stad.