Evenementen op Castellum Hoge Woerd toestaan?

Evenementen op Castellum Hoge Woerd toestaan?

Omwonenden vrezen dat het uit de hand gaat lopen

De omwonenden van Castellum Hoge Woerd zijn fel gekant tegen het plan van de gemeente om het bestemmingsplan te wijzigen. In de ruimte van het Romeinse fort staan 47 evenementen op stapel dit jaar. Tot nu toe was het zo dat er voor elk evenement een vergunning aangevraagd moest worden.  De gemeente wil het bestemmingsplan wijzigen zodat alle 47 evenementen in één keer goedgekeurd zijn.

De bewoners voelen zich door de gemeente overvallen. Terecht vindt raadslid Cees Bos van Stadsbelang Utrecht:”Omwonenden vrezen dat het uit de hand gaat lopen en zij er geen halt meer aan kunnen roepen. Het lijkt er ook op dat de gemeente een vrijbrief wil uitgeven voor het organiseren van allerlei vreemdsoortige evenementen. Een poppenkast over Romeinse soldaten is tot daar aan toe maar een discofeest is eigenlijk wel raar op die plek.”

Bos stelt voor om het verhaal om te draaien.”Pas niet het bestemmingsplan aan maar houdt voor een jaar een proef om te evalueren hoe het op deze manier loopt. Je geeft zo de omwonenden meer de regie want we staan immers voor inspraak van bewoners in Utrecht.”

Artikel over Castellum in VAR

 

Recente artikelen

Een extra treinspoor naar Utrecht?

Stadsbelang Utrecht meent dat de eerste plannen in het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport niet visionair genoeg zijn. Er wordt in de plannen aangehaakt op de bestaande knooppunten. Stadsbelang Utrecht [...]

Deel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Simpel, Duidelijk en Utregs.
  Ontvang Stadsbelang Nieuwsflitsen
  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.
  © 2023 Stadsbelang Utrech Alle rechten voorbehouden
  Gemaakt door Bridge Marketing

  Stadsbelang nieuwsflitsen

  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.

  Vriendje van Stadsbelang Utrecht worden

  Vrienden van Stadsbelang Utrecht de manier om Stadsbelang Utrecht te steunen, de partij die er niet alleen is voor de bewoners en ondernemers, maar ook door de bewoners en ondernemers. Stadsbelang Utrecht wil dichtbij haar bewoners staan, want zij maken en zijn de stad.