De omwonenden van Castellum Hoge Woerd zijn fel gekant tegen het plan van de gemeente om het bestemmingsplan te wijzigen. In de ruimte van het Romeinse fort staan 47 evenementen op stapel dit jaar. Tot nu toe was het zo dat er voor elk evenement een vergunning aangevraagd moest worden.  De gemeente wil het bestemmingsplan wijzigen zodat alle 47 evenementen in één keer goedgekeurd zijn.

De bewoners voelen zich door de gemeente overvallen. Terecht vindt raadslid Cees Bos van Stadsbelang Utrecht:”Omwonenden vrezen dat het uit de hand gaat lopen en zij er geen halt meer aan kunnen roepen. Het lijkt er ook op dat de gemeente een vrijbrief wil uitgeven voor het organiseren van allerlei vreemdsoortige evenementen. Een poppenkast over Romeinse soldaten is tot daar aan toe maar een discofeest is eigenlijk wel raar op die plek.”

Bos stelt voor om het verhaal om te draaien.”Pas niet het bestemmingsplan aan maar houdt voor een jaar een proef om te evalueren hoe het op deze manier loopt. Je geeft zo de omwonenden meer de regie want we staan immers voor inspraak van bewoners in Utrecht.”

Artikel over Castellum in VAR