Stadsbelang Utrecht vindt een noodopvanglocatie voor asielzoekers aan de Einsteindreef in Overvecht een slecht plan. Dat er in Utrecht een locatie moet komen voor asielzoekers is voor de hand liggend. Iedereen verdient opvang en een veilig dak boven het hoofd. Maar niet in een kwetsbare wijk.

Raadslid Cees Bos: “Het college is horende doof en ziende blind. Zo typeer ik de wijze waarop het college omgaat met het gebrek aan draagkracht en draagvlak ten aanzien van de noodopvanglocatie op de Einsteindreef. Het wijkbureau en de wijkraad van Overvecht willen het niet. Het bewonersplatform blijft negatief en veel betrokken bewoners zien het niet zitten.”

Stadsbelang had gewild dat het college eerst met de bewoners was gaan praten en dan pas een beslissing had genomen. Zo was er draagvlak gecreëerd. Dat zou participatie zijn geweest.

De aanpak van het college voor het kiezen van een opvanglocatie is echter verre van lovenswaardig. Het stadsbestuur drukt de beslissing door. Stadsbelang Utrecht vindt, net als een groot deel van de Overvechters, dat de wijk niet nog meer problemen kan gebruiken. Bos:”Het lijkt er stellig op dat in dit geval het college en de coalitiepartijen D66, GroenLinks, de VVD en de SP alleen maar gaan voor de asielzoekers, niet voor de Overvechter.  Een simpel ‘nee’ van de Overvechters wordt niet geaccepteerd. Die noodopvang die komt er koste wat het kost.”

Stadsbelang Utrecht had liever gezien dat er voor andere locaties was gekozen. Kleinere locaties, voor dezelfde prijs of zelfs goedkoper. Dat was een goed alternatief geweest. Bos:”Ik ben niet tevreden met de gang van zaken en ga een motie indienen zodat het college onderzoek doet, wat nog niet gebeurd is, naar een combinatie met een andere locatie.”

Lees ook het online artikel op RTV Utrecht en artikel AD/UN

 

[pdf-embedder url=”https://stadsbelangutrecht.nlwp-content/uploads/2016/02/Motie-Durf-gewoon-Nee-te-zeggen.pdf”]