24 uur personele bezetting op politiebureau Leidsche Rijn

24 uur personele bezetting op politiebureau Leidsche Rijn

Kiest u voor veiligheid in Leidsche Rijn en Vleuten De Meern? Stadsbelang roept op om dit initiatief te ondersteunen.

Tijdens de raadsvergadering op 10 november is het Stadsbelang Utrecht gelukt om voldoende steun te krijgen voor een haalbaarheidsonderzoek naar 24-uurs bezetting van de politiepost aan de Burgemeester Middelweerdbaan.

Politiebureau Leidsche Rijn Stadsbelang UtrechtAl bijna drie jaar lang is Stadsbelang Utrecht bezig om de afnemende veiligheid in Leidsche Rijn en Vleuten De Meern onder de aandacht te brengen bij de raad. Telkens weer kreeg de partij de reactie dat “er uit de cijfers”, niet blijkt dat er sprake is van een toename van een onveilige wijk. Er is geen toename van aangiftes of sprake van een toename van criminaliteit, volgens de burgemeester. Dat er evenveel pogingen tot inbraak zijn in het centrum van Utrecht als in Leidsche Rijn, daar gaat hij aan voorbij.

“Aangiftes zijn niet maatgevend, je kunt simpelweg geen aangifte doen van een gevoel”, aldus gemeenteraadslid Stephan Oost.

Er is nu eindelijk iets verandert aan de houding van de andere partijen in de gemeenteraad. In de vergadering verwoordde CDA en D66 het als volgt: ”Laten we nu maar een keer instemmen met het onderzoek, dan houdt Stadsbelang Utrecht er misschien eindelijk een keer over op.”

Bewoners moeten aangeven of ze het willen

Het is nu aan de inwoners van Leidsche Rijn en Vleuten De Meern om aan te geven of ze graag een politiebureau willen, waar ze 24 uur per dag terecht kunnen. Nu kun je na vijf uur ’s middags op een knopje drukken om via de intercom in contact te komen met iemand die je vanuit de binnenstad te woord staat. Leidsche Rijn/Vleuten de Meern telt binnenkort meer dan 100.000 inwoners, praktisch een stad binnen een stad. Een politiebureau waar mensen dag en nacht terecht kunnen is nodig.

“Het is niet normaal dat Leidsche Rijn binnenkort meer inwoners heeft dan Hilversum, maar we niet naar een politiebureau kunnen na vijf uur!”, zegt partijleider Cees Bos.

Wilt u aan de gemeente laten weten dat u ook een voorstander bent van een permanent bezet politiebureau in Leidsche Rijn, stuurt u dan een bericht aan: 24hpolitie@stadsbelangutrecht.nl, of stuur een brief naar Stadsbelang Utrecht, Postbus 16200, 3500 CE Utrecht.

Recente artikelen

Een extra treinspoor naar Utrecht?

Stadsbelang Utrecht meent dat de eerste plannen in het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport niet visionair genoeg zijn. Er wordt in de plannen aangehaakt op de bestaande knooppunten. Stadsbelang Utrecht [...]

Deel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Simpel, Duidelijk en Utregs.
  Ontvang Stadsbelang Nieuwsflitsen
  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.
  © 2023 Stadsbelang Utrech Alle rechten voorbehouden
  Gemaakt door Bridge Marketing

  Stadsbelang nieuwsflitsen

  Eens per twee weken ontvangt u een kort overzicht van de belangrijkste updates. Uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven.

  Vriendje van Stadsbelang Utrecht worden

  Vrienden van Stadsbelang Utrecht de manier om Stadsbelang Utrecht te steunen, de partij die er niet alleen is voor de bewoners en ondernemers, maar ook door de bewoners en ondernemers. Stadsbelang Utrecht wil dichtbij haar bewoners staan, want zij maken en zijn de stad.