Willeke Bredewold

Fractiemedewerker
20 jaar oud.

Willeke is opgegroeid in een klein dorpje achter Zwolle, Genemuiden. Geboren en getogen, maar toch trok de stad haar altijd meer. Toen zij ging studeren is ze dan ook direct vertrokken naar Utrecht. Voor Willeke heeft Utrecht altijd al een speciaal plekje gehad, om haar kleinschalige maar toch stadse sfeer. Een gezellige binnenstad, die niet zo massaal is als Amsterdam of Rotterdam. Momenteel studeert Willeke in Den Haag, maar toch is zij blijven wonen in Utrecht. Ze woont in Pijlsweerd, een gezellige buurt waar veel buurtinitiatieven worden georganiseerd en met Noordsepark als ontmoetingsplek voor kinderen, jongeren en ouders.

Waarom Stadsbelang Utrecht?
Politiek heeft Willeke altijd geïnteresseerd. In de gemeenteraad krijgt zij de kans door beïnvloeding van het gemeentebeleid Utrechters te voorzien in hun wensen en Utrecht stukje bij beetje beter te maken. Wat Willeke aantrok aan Stadsbelang Utrecht was het idee dat deze partij echt opkomt voor Utrechters. Andere partijen zijn toch vaak gebonden aan en vooral beperkt door richtlijnen uit Den Haag. Door een partij alleen voor Utrecht te zijn, kan je er alles aan doen om Utrecht te verbeteren voor Utrechters, zonder tegengehouden te worden door de ‘hogere heren’. Willeke is trots op de stad waar zij nu een paar jaar woont en zet zich graag in om deze stad zo mooi en prettig mogelijk te maken om in te wonen, te werken en op te groeien.

Welke doelen zou je willen bereiken in de gemeenteraad?
Het afgelopen jaar dat Willeke bij Stadsbelang Utrecht mee heeft mogen werken binnen de gemeenteraad, heeft Stadsbelang Utrecht zich als oppositiepartij hard gemaakt voor verschillende belangen voor Utrechters als het goedkoper maken van trouwen, het inzichtelijker en duidelijker maken van de gemeentebegroting en de keuzes die door de gemeente gemaakt worden. Doordat wij de positie van oppositie vervulden, zijn helaas nog veel van onze initiatieven en voorstellen niet ingevoerd. De komende collegeperiode wil Willeke zich inzetten voor het waarmaken van deze afwezen initiatieven en nieuwe voorstellen. Het verbeteren van de openbare ruimte binnen Utrecht is hier een deel van. Door aanpassingen in de openbare ruimte kunnen wij ervoor zorgen dat iedereen welkom is en mee kan komen binnen Utrecht. Ook kan Stadsbelang Utrecht door het juist implementeren van horeca de overlast voor Utrechters in de binnenstad verminderen. Door het verspreiden van studentenhuisvesting over de hele stad, worden deze nieuwkomers beter geïntegreerd in onze mooie stad en kunnen zij in samenwerking met hun buurtbewoners zich ook inzetten voor een mooier, groener en prettiger Utrecht. Dit zijn enkele punten waar Willeke zich voor inzet in de gemeenteraad.

Portefeuilles:
Economie, Internationale zaken, Stadspromotie, Milieu, Cultuur, Openbare ruimte en groen, Erfgoed en monumenten, Ruimtelijke ordening, Dierenwelzijn, Student Wijk Noordwest

Nevenfuncties:
Student Bestuurskunde Universiteit Leiden
Actief lid bij studentenvereniging Sola Scriptura

Willeke Bredewold

Fractiemedewerker
Portefeuilles: Economie, Internationale zaken, Stadspromotie, Milieu, Cultuur, Openbare ruimte en groen, Erfgoed en monumenten, Ruimtelijke ordening, Dierenwelzijn, Student Wijk Noordwest

Email:w.bredewold@utrecht.nl
Telefoon:030 286 00 05